Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Μαιρούλα
Γρήγορο, σοκολατένιο γλάσο που καλύπτει με επιτυχία λογής γλυκά, κεκάκια, τούρτες, cupcakes κλπ..
Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη, να ενωθεί. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και το γάλα και δουλεύετε μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό το μείγμα, ώστε να απλώνετε εύκολα πάνω στο γλυκό σας. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτετε στο μείγμα, αναδεύοντας κυκλικά με μια σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτετε τη βανίλια κι ανακατεύετε μερικές γύρες.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!