Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Μαιρούλα
Εύκολο και γρήγορο γλάσο για τα γλυκά σας.
Χτυπάτε τους κρόκους και ρίχνετε λίγη-λίγη τη ζάχαρη. Χτυπάτε ξεχωριστά το βούτυρο και το ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος προσθέτετε το άρωμα που θέλετε: Εκχύλισμα βανίλιας, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, σοκολάτα λιωμένη, άγλυκο κακάο ή καφέ στιγμιαίο.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!