Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Μαιρούλα
Γρήγορο και βολικό γλάσο για τα λογής γλυκά μας.
Κοσκινίζετε τη ζάχαρη. Στο μίξερ χτυπάτε καλά το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και ρίχνετε λίγη-λίγη τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Κατόπιν χτυπάμε μέσα το αβγό και τη βανίλια κι ενσωματώνουμε καλά.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!