Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: Μαιρούλα
Το γλάσο μόκα το χρησιμοοιείτε για να γλασάρετε πανέμορφα και πεντανόστιμα τούρτες, πάστες, εκλέρ κλπ..
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο να αφρατέψει. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη με το κακάο και την προσθέτετε λίγη-λίγη στο βούτυρο, ενώ χτυπάτε συνεχώς. Προσθέτετε τους κρόκους των αβγών έναν-έναν και τον καφέ, διαλυμένο στο ζεστό νερό. Δουλεύετε τα υλικά, μέχρι το γλάσο να γίνει αφράτο.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!