Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 20'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : 2-3 ώρες (κατάψυξη)

γρανίτα ροδάκινο (γιαρμάς)

Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

από το χρήστη: Μαιρούλα

Αν δεν έχω μηχανή παγωτού, όσο περισσότερο δουλέψω το μείγμα, αφήνοντάς το για 30' στην κατάψυξη και μετά βγάζοντάς το και δουλεύοντάς στο μίξερ κι επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία, τόσο πιο λεία θα είναι η γρανίτα μου.
Υλικά
Χυμός ΠορτοκαλιούΧυμός ΛεμονιούΧυμόςΡοδάκινο ΚομπόσταΚομπόστα ΡοδάκινοΚομπόσταΚονσέρβα ΡοδάκινοΡοδάκινο ΚονσέρβαΚονσέρβαΦρέσκα ΦρούταΦρούταΓιαρμάδεςΓιαρμάςΡοδάκινοΜηχανή ΠαγωτούΓρανίτα ΓιαρμάςΓρανίτα ΡοδάκινοΓρανίτα

ΣημαντικόΑν φτιάξουμε τη γρανίτα μας στη μηχανή παγωτού, δεν χρησιμοποιούμε τα φύλλα ζελατίνης. Αν όμως δεν έχουμε και το παρασκευάσουμε στο χέρι, τότε προσθέτουμε ζελατίνη στο μείγμα μας.

για χρήση ζελατίνης: Διαλύω 3 φύλλα ζελατίνης σε 2 κουταλιές ζεστό νερό...

...Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα ροδάκινα και προσθέτω τον χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω για 5' το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Ενώνω την κρέμα από τα ροδάκινα με το σιρόπι και τη ζελατίνη αν χρησιμοποιώ κι ανακατεύω ζωηρά να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα.

Μεταφέρω το μείγμα μου στην μηχανή παγωτού αν έχω.

διαφορετικά: Αποθηκεύω την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη. Ανά 30' το βγάζω και το δουλεύω στο μίξερ και ξανά πίσω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνω 2-3 φορές.

 

 

 

 

Σχετικές συνταγές