Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 20'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : 2-3 ώρες (κατάψυξη)

γρανίτα πορτοκάλι

Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

από το χρήστη: Μαιρούλα

Αν δεν έχω μηχανή παγωτού, όσο περισσότερο δουλέψω το μείγμα, αφήνοντάς το για 30' στην κατάψυξη και μετά βγάζοντάς το και δουλεύοντάς στο μίξερ κι επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία, τόσο πιο λεία θα είναι η γρανίτα μου.
Υλικά
Μηχανή ΠαγωτούΖελατίνηΞύσμα ΠορτοκαλιούΞύσμαΧυμόςΧυμός ΠορτοκαλιούΦρέσκα ΦρούταΦρούταΠορτοκάλιΓρανίτα ΠορτοκαλιούΓρανίτα ΠορτοκάλιΓρανίτα

ΣημαντικόΑν φτιάξουμε τη γρανίτα μας στη μηχανή παγωτού, δεν χρησιμοποιούμε τα φύλλα ζελατίνης. Αν όμως δεν έχουμε και το παρασκευάσουμε στο χέρι, τότε προσθέτουμε ζελατίνη στο μείγμα μας.

για χρήση ζελατίνης: Διαλύω 3 φύλλα ζελατίνης σε 2 κουταλιές ζεστό νερό...

...Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω για 5' το ξύσμα πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Κατεβάζω από τη φωτιά κι αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτω τους χυμούς και τη ζελατίνη αν χρησιμοποιώ κι ανακατεύω ζωηρά.

Μεταφέρω το μείγμα μου στην μηχανή παγωτού αν έχω.

διαφορετικά: Αποθηκεύω την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη. Ανά 30' το βγάζω και το δουλεύω στο μίξερ και ξανά πίσω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνω 2-3 φορές.

 

 

 

Σχετικές συνταγές