Κατηγορία: Βασικές Ζύμες
από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)
Η ζύμη είναι η ίδια είτε φτιάξετε σου είτε προφιτερόλ είτε εκλεράκια. Μπούσουλας.
Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το αλάτι και το νερό. Όταν πάρει βράση ρίχνετε όλο το αλεύρι μεμιάς. Ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινο κουτάλι μέχρις ότου η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και σχηματιστεί μια ενιαία μπάλα. Αποσύρετε τη ζύμη από τη φωτιά.
Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά και τα ρίχνετε τμηματικά στη ζύμη, ενώ την ανακατεύετε ζωηρά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ και δίνετε το σχήμα που θέλετε, αναλόγως με το γλυκό που είναι να φτιάξετε. Αν π.χ. θέλετε σου, χρησιμοποιείτε κορνέ απλό Νο3. και "κόβετε" τη ζύμη μέσα σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο, σε κορδόνια μήκους 8-10 εκ..
Τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο, στους 220°C για 15'. Ελαττώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C και τα ψήνετε για άλλα 25'.
Η βασική ζύμη είναι πανέτοιμη για να τη γεμίσω και να τη χρησιμοποιήσω στο γλυκό μου!
Δε χρειάζεται να ανησυχώ: εάν η μεμβράνη που χρησιμοποιώ είναι καλής μάρκας, τότε δεν έχει κίνδυνο να καεί.
~
Όταν αφαιρώ τη μεμβράνη με τα όσπρια από τη ζύμη, στο πρώτο κομμάτι του ψησίματος, προσέχω πώς σηκώνω τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει κάποιο κομμάτι οσπρίου, γιατί είναι πολύ σκληρό.