Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 40'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 1
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 40' (φούρνος)

βασική ζύμη για σου/εκλέρ/προφιτερόλ κ.ά.

Κατηγορία: Βασικές Ζύμες

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Η ζύμη είναι η ίδια είτε φτιάξετε σου είτε προφιτερόλ είτε εκλεράκια. Μπούσουλας.
Υλικά
ΚορνέΔυνατό ΑλεύριΠροφιτερόλΕκλέρΣουΒασική Ζύμη Για ΠροφιτερόλΒασική Ζύμη Για ΕκλέρΒασική Ζύμη Για ΣουΒασική Ζύμη

Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το αλάτι και το νερό. Όταν πάρει βράση ρίχνετε όλο το αλεύρι μεμιάς. Ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινο κουτάλι μέχρις ότου η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και σχηματιστεί μια ενιαία μπάλα. Αποσύρετε τη ζύμη από τη φωτιά.

Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά και τα ρίχνετε τμηματικά στη ζύμη, ενώ την ανακατεύετε ζωηρά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ και δίνετε το σχήμα που θέλετε, αναλόγως με το γλυκό που είναι να φτιάξετε. Αν π.χ. θέλετε σου, χρησιμοποιείτε κορνέ απλό Νο3. και "κόβετε" τη ζύμη μέσα σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο, σε κορδόνια μήκους 8-10 εκ..

Τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο, στους 220°C  για 15'. Ελαττώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C και τα ψήνετε για άλλα 25'.

Η βασική ζύμη είναι πανέτοιμη για να τη γεμίσω και να τη χρησιμοποιήσω στο γλυκό μου!

~γιαμ γιαμ~

Σχετικές συνταγές