Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)
Αυτή η συνταγή γλάσο σοκολάτας είναι ιδανική για να καλύψει τούρτες, πάστες, εκλέρ κ.λ.π..
Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη με το κακάο και τα ρίχνετε λίγο-λίγο στο βούτυρο, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε τους κρόκους των αβγών, έναν-έναν, καθώς και το νερό, αφού διαλύσετε μέσα τον καφέ. Χτυπάτε το γλάσο μέχρι να γίνει αφράτο. Είστε έτοιμοι!
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!