Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού , Διάφορα
από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)
Μπορείτε πάντοτε, για μεγαλύτερη ευκολία, να αγοράσετε έτοιμο τσουρέκι και να ξεκινήσετε την... αρχιτεκτονική γεύσης! Αυτό το γλυκό είναι μια καλή πρόταση.
Φτιάχνετε, ψήνετε κι αφήνετε να κρυώσει λιγάκι το τσουρέκι σας. Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες πάχους 1,5 εκατοστού. Τις βάζετε σε ταψί, στη σειρά, και στο φούρνο στους 150°C μέχρι να πάρουν πάρουν χρώμα ξανθό.
Βράζετε τη ζάχαρη με νερό ή γάλα (2 μέρη ζάχαρη με 1 νερό ή γάλα). Ρίχνετε το σιρόπι επάνω στο τσουρέκι και το βάζετε στο φούρνο πάλι έως ότου το απορροφήσει καλά.
Όταν κρυώσει το στολίζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε την επιφάνεια του τσουρεκιού με αρκετή κανελίτσα. Γαρνίρετε με σαντιγί ή με καϊμάκι.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!