Συνταγές για γλυκά

ΠαΓωΤό με ρούμι και σταφίδες

Συνταγή ΠαΓωΤό  με ρούμι και σταφίδες

ΠαΓωΤό με ρούμι και σταφίδες

Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

από το χρήστη: Φοίβη

Γευστικό και ιδιαίτερα αρωματικό παγωτό, το οποίο θα φτιάξετε μόνοι σας και... θα απολαύσετε επίσης μόνοι σας! Το αξίζετε άλλωστε.

Υλικά

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τις σταφίδες και το ρούμι και σιγοβράζω τα υλικά μου για 5', μέχρι να φουσκώσουν οι σταφίδες, έχοντας απορροφήσει το αλκοόλ. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη, να ομογενοποιηθούν. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το εκχύλισμα της βανίλιας, μέχρι να πάρει βράση το μείγμα. Χύνω λίγο-λίγο το μείγμα του γάλακτος στον κάδο με τα αβγά κι ανακατεύω ζωηρά με το σύρμα. Επιστρέφω όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 15', έως ότου πήξει η κρέμα. Προσέχω να μην βράσει!

Κατεβάζω από τη φωτιά, μεταφέρω την έτοιμη κρέμα σε ένα καθαρό, ανοξείδωτο σκεύος κι ενώνω την κρέμα με τις σταφίδες μου και το ρούμι. Ανακατεύω να πάνε παντού. Σκεπάζω το σκεύος με μεμβράνη και το αποθηκεύω στην κατάψυξη, να κρυώσει καλά το παγωτό και να σταθεροποιηθεί. Μεταφέρω το παγωτό στην παγωτομηχανή αν έχω.

Διαφορετικά: Αφήνω το σκεύος 1 ώρα στην κατάψυξη, το βγάζω κι ανακατεύω πολύ καλά, να μαλακώσει η κρέμα και να μην πιάσει πάγο. Ξαναβάζω στην κατάψυξη κι επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία 3-4 φορές, κάθε 1 ώρα.

Ο λόγος που κάνω την όλη διαδικασία ψύξης-ανακατέματος και την επαναλαμβάνω, είναι για να πετύχω μια απαλή και λεία υφή στο παγωτό μου αλλά και για να μην πιάσει πάγο στο εσωτερικό του.

(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από τον 

Andy Harris

)

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

Σεμιφρέντο κάστανο

αβγά, κρέμα γάλακτος, κάστανα

Σεμιφρέντο κάστανο

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό. 

~

Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!

 

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, χαλβάς, σουσάμι

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

Ένα παγωτό σπιτικό ή ένα αγορασμένο καλής ποιότητας, που δεν έχει "ταλαιπωρηθεί" ιδιαίτερα, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη από 2 έως 4 μήνες.
"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

σιμιγδάλι, αβγά

"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

Η δόση είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύουμε να ταΐσουμε λόχο ή να διοργανώσουμε παγωτό-πάρτυ, μπορούμε να κάνουμε μικρότερη.
Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

κρασί, γλυκόζη, φράουλα, μέντα

Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

Απολαυστικό σορμπέ με απίθανο χρώμα, υφή και γεύση. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι... Και σε παραλλαγές, φυσικά! ~ Είναι λίγο μπελάς στο φτιάξιμο, αλλά αξίζει τον κόπο.
Σεμιφρέντο φράουλα

αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, φράουλα

Σεμιφρέντο φράουλα

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού. 
Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

φράουλα, ξύδι, κρέμα γάλακτος

Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

Μη σας ξενίζει η ύπαρξη του μπαλσάμικου ξυδιού σε μια γλυκιά συνταγή. Στην προκειμένη, βοηθά στην ένταση της φράουλας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
γρανίτα λεμόνι

λεμόνι

γρανίτα λεμόνι

Ζήτω το λεμόνι. Τέλεια ιδέα για τις καυτές μέρες του θέρους. Ή επειδή έτσι γουστάρετε.
Σορμπέ ανανά

λεμόνι, μέντα, ανανάς

Σορμπέ ανανά

Για ένα πιο εντυπωσιακό κι εξωτικό σερβίρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό του ανανά για το σορμπέ μας, αντί για μπολάκια ή ψηλά ποτήρια.