Κατηγορία: Διάφορα , Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: Φοίβη
Πεντανόστιμη κρέμα καραμέλας που απλά κολλάς μαζί της (και κυριολεκτικά!)
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο προσθέτω όλα μου τα υλικά και τα αφήνω να σιγοβράσουν μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να διαλυθούν καλά οι κόκκοι της ζάχαρης. Ανεβάζω το μάτι κι αφήνω το μείγμα να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση, κατεβάζω και πάλι την ένταση της φωτιάς κι αφήνω την κρέμα καραμέλας να σιγοβράσει για 5'-6' ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σύστασή της.
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.