Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα
από το χρήστη: azzam
Εάν θέλω μπορώ να χρησιμοποιήσω μικρότερες δόσεις για πιο... σπιτικό αποτέλεσμα!
Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το αμύγδαλο, που έχω τρίψει σε σκόνη χρησιμοποιώντας το μπλέντερ, την άχνη ζάχαρη, το μέλι και το Κουαντρό. Αν θέλω βάζω μικρότερη ποσότητα αλκοόλ. Τα χτυπάω με το φτερό και συμπληρώνω λίγο χυμό πορτοκαλιού ή χλιαρό νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή πάστα που να δουλεύεται με το χέρι. Δεν το αφήνω να σφίξει, γιατί αλλιώς δε θα δουλεύεται. Στην περίπτωση που αρχίσει να σφίγγει, σταματάω το χτύπημα και προσθέτω παραπάνω υγρά. Πλάθω ό,τι σχήμα θέλω και το αφήνω στην άκρη πάνω σε μια λαδόκολλα, να στεγνώσει!
Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τα 125γρ. από τη ζάχαρη (τη μισή ποσότητα δηλαδή) μαζί με 100γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ και το αλεύρι. Σπάω μέσα στον κάδο και 3 αβγά, διαδοχικά και χτυπάω πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και την άλλη μισή ποσότητα της ζάχαρης (125γρ.) και τα αφήνω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτω το μείγμα που μόλις χτύπησα στο μίξερ κι ανακατεύω συνέχεια για να μη σβολιάσει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει και να βγάζει φούσκες, το κατεβάζω από τη φωτιά. Προσθέτω και τη βανίλια κι ανακατεύω άλλη μια γύρα.
Απλώνω την κρέμα σε ένα ταψί και τη σκεπάζω με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεπται ώστε να μην κάνει κρούστα η κρέμα μου. Την αφήνω στο ψυγείο να παγώσει καλά είτε για ένα ολόκληρο βράδυ είτε για 3-4 ώρες. Αφού παγώσει πολύ καλά η κρέμα μου, τη ρίχνω ξανά στο μίξερ και με το φτερό τη χτυπάω. Συμπληρώνω κρέμα γάλακτος, περίπου 600γρ., αραιώνοντας την αρχική κρέμα και τη χτυπάω μέχρι να σφίξει. Δεν το παρακάνω όμως για να μην κόψει.
Γεμίζω την πάστα που έχω σχηματίσει με την κρέμα που μόλις έφτιαξα και διατηρώ τις γλυκές μπουκίτσες μου στο ψυγείο.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!