Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα
από το χρήστη: Φοίβη
Διατηρούμε σε γυάλινα βάζα.
~
Είναι ιδανικά τόσο για πρωινό όσο και για μασούλημα μέσα στη μέρα ή τις δύσκολες ώρες που δεν έχουμε κάτι γλυκό στο σπίτι.
Συγκεντρώνουμε σε ένα μπολ ή τρυπητό τα βερίκοκα που θέλουμε να αποξηράνουμε. Τα πλένουμε πολύ καλά. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και το βράζουμε. Το νερό το υπολογίζουμε ως εξής: βάζουμε τόσο, ώστε να σκεπάσει τα ολόκληρα βερίκοκα τελείως όταν θα τα βυθίσουμε. Αφού κάψει το νερό, βυθίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα βερίκοκα λίγα-λίγα ή ένα-ένα και τα αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα. Τα βγάζουμε με προσοχή να μην καούμε, τα ανοίγουμε κι αφαιρούμε το κουκούτσι τους.
Βγάζουμε τις σχάρες από το φούρνο μας, τις ακουμπάμε στον πάγκο της κουζίνας μας και τοποθετούμε επάνω τους με μια απόσταση μεταξύ τους τα κομμένα στη μέση βερίκοκα, σαν κουβαδάκια, με το ανοιχτό μέρος τους προς τα επάνω. Φροντίζουμε στο κάτο μέρος του φούρνου μας να βάλουμε συρταρωτά το μεγάλο ταψί που χρησιμοποιούμε για τις πατάτες του φούρνου, ώστε να συγκεντρωθούν εκεί τα υγρά που τυχόν βγάλουν τα βερίκοκα.
Ψήνουμε στους 100° C-120° C για τουλάχιστον 4 ώρες. Εάν δούμε ότι τα βερίκοκα δεν έχουν στεγνώσει ικανοποιητικά, αφήνουμε για ακόμη 1 ώρα. Προσοχή: Φροντίζουμε ώστε η πόρτα του φούρνου μας να μην είναι τελείως κλειστή, για να μη σχηματιστούν υδρατμοί. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με το φούρνο, ένα αντικείμενο μεταλλικό ή ξύλινο που θα μπλοκάρει το ερμητικό κλείσιμο.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!