Κατηγορία: Κέικ
από το χρήστη: Φοίβη
Η έκπληξη σε αυτό το γλυκό και στον ουρανίσκο μας, είναι η λευκή σοκολάτα που περιέχει!
~
Εάν θέλουμε μπορούμε να αντιστρέψουμε τους όρους: Να γεμίσουμε με κουβερτούρα το κεκάκι μας και να επικαλύψουμε με λευκή σοκολάτα!
Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τα αβγά ένα-ένα, το ελαιόλαδο, το γάλα και τη ζάχαρη κι ανακατεύω ζωηρά με σύρμα. Σε μπεν μαρί λιώνω τη λευκή σοκολάτα και την προσθέτω, αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία της στον κάδο. Ανακατεύω να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου και γεμίζω χωρίς να βουτυρώσω ατομικά φορμάκια για μάφινς.
Προσέχω να μη γεμίσω τα φορμάκια μέχρι επάνω, γιατί τα κεκάκια μου θα φουσκώσουν πολύ κι αν τα γεμίσω, θα χυθεί το μείγμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20'. Αφήνω το κέικ να κρυώσει λιγάκι κι ετοιμάζω την κουβερτούρα.
Λιώνω σε μπεν μαρί την κουβερτούρα κι όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία της, περιχύνω τα κεκάκια μου με αυτή!
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;