Κατηγορία: Κέικ
από το χρήστη: glykatzou
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά ένα-ένα με το γάλα και τη ζάχαρη ή χρησιμοποιούμε το σύρμα χειρός σε ένα μπολ. Όταν το μείγμα ασπρίσει κι αφρατέψει είναι έτοιμο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι και το αφήνουμε να ζεσταθεί, αλλά όχι να κάψει! Όταν είναι έτοιμο, θα έχει γίνει ελαφρώς ρευστό. Ρίχνουμε το μέλι στο μείγμα με τα αβγά κι ανακατεύουμε ζωηρά. Στον κάδο προσθέτουμε και το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα, τα καρύδια κομμένα χοντρά και την κανέλα και ομογενοποιούμε.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, κατά προτίμηση με κούμπωμα, κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 45'.
Εάν θέλουμε, σερβίρουμε το κέικ γαρνίροντάς το ή συνοδεύοντάς το με γιαούρτι.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;