Κατηγορία: Διάφορα
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Γλυκό πρωινό για μια καλή μέρα!
Λιώνω τις μπανάνες με ένα πιρούνι ή χρησιμοποιώ το μπλέντερ μου. Τις βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω την άχνη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύω καλά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και το αλάτι. Σχηματίζω μια τρύπα στο κέντρο και χύνω το γάλα και τα αβγά. Χτυπάω καλά με το σύρμα ή στο μίξερ, μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός. Προσθέτω το μείγμα με τις μπανάνες και χτυπάω λίγο ακόμη, να ενωθούν τα υλικά μου.
Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνω το αραβοσιτέλαιο, ώστε να καλύψει τον πάτο του σκεύους και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει το λάδι, παίρνω μπουκιές από το μείγμα του χυλού με ένα βρεγμένο κουτάλι της σούπας και ψήνω κι από τις δύο μεριές, μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετώ τις τηγανίτες μου σε απορροφητικό χαρτί, ώστε να φύγει η πολύ λαδίλα κι αν θέλω, σερβίρω με μέλι από πάνω.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!