Κατηγορία: Βασικές Ζύμες
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Η δόση αυτή βγάζει 500γρ. περίπου ζύμης.
Κοσκινίζω σε ένα μπολ το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω το βούτυρο, το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με τα δάχτυλα, δουλεύω καλά το βούτυρο μέχρι να γίνει πολύ κρεμώδες κι εύπλαστο. Στο βούτυρο προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο του αβγού και το γάλα. Ανακατεύω καλά με σύρμα ή με κουτάλα. Όταν τα υλικά μου ομογενοποιηθούν, προσθέτω σιγά-σιγά και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Όταν το μείγμα μου γίνει μια ενιαία τάρτα, στρώνω στον πάγκο της κουζίνας ένα φύλλο μεμβράνης και απλώνω μέσα την τάρτα. Την ανοίγω με τα χέρια ή με πλάστη σε όσο πάχος θέλω.
Καλύπτω το φύλλο της μεμβράνης με μια δεύτερη μεμβράνη και τη αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν την ψήσω.
Δε χρειάζεται να ανησυχώ: εάν η μεμβράνη που χρησιμοποιώ είναι καλής μάρκας, τότε δεν έχει κίνδυνο να καεί.
~
Όταν αφαιρώ τη μεμβράνη με τα όσπρια από τη ζύμη, στο πρώτο κομμάτι του ψησίματος, προσέχω πώς σηκώνω τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει κάποιο κομμάτι οσπρίου, γιατί είναι πολύ σκληρό.