Συνταγές για γλυκά

Τραγανή ζύμη για τάρτες

Συνταγή Τραγανή ζύμη για τάρτες

Τραγανή ζύμη για τάρτες

Κατηγορία: Βασικές Ζύμες

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Η δόση αυτή βγάζει 500γρ. περίπου ζύμης.

Υλικά

Διαδικασία

Κοσκινίζω σε ένα μπολ το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω το βούτυρο, το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με τα δάχτυλα, δουλεύω καλά το βούτυρο μέχρι να γίνει πολύ κρεμώδες κι εύπλαστο. Στο βούτυρο προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο του αβγού και το γάλα. Ανακατεύω καλά με σύρμα ή με κουτάλα. Όταν τα υλικά μου ομογενοποιηθούν, προσθέτω σιγά-σιγά και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. 

Όταν το μείγμα μου γίνει μια ενιαία τάρτα, στρώνω στον πάγκο της κουζίνας ένα φύλλο μεμβράνης και απλώνω μέσα την τάρτα. Την ανοίγω με τα χέρια ή με πλάστη σε όσο πάχος θέλω. 

Καλύπτω το φύλλο της μεμβράνης με μια δεύτερη μεμβράνη και τη αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν την ψήσω.

~Καλοφάγωτο...!~

Σχετικές συνταγές

Σου

αβγά

Σου

Στο ζυμάρι όπως και στο ψωμί, ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν το πατάμε κι επανέρχεται στο σχήμα του (είναι αφράτο)!
Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

μπισκότα, βούτυρο

Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

Εξαιρετική, πανεύκολη και πολύ γρήγορη βάση για ένα cheesecake.
Λουκουμαδάκια

αβγά, αλκοόλ, λεμόνι, λάδι, μέλι

Λουκουμαδάκια

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις... δύσκολες ώρες!
Σοκολατένιο παντεσπάνι για τούρτες, κορμούς κλπ.

αβγά, κακάο, λεμόνι

Σοκολατένιο παντεσπάνι για τούρτες, κορμούς κλπ.

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Παντεσπάνι για κορμούς, τούρτες κλπ.

αβγά, λεμόνι

Παντεσπάνι για κορμούς, τούρτες κλπ.

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Παντεσπάνι με σιρόπι! (τρώγεται και σκέτο!)

αβγά, πορτοκάλι, λεμόνι

Παντεσπάνι με σιρόπι! (τρώγεται και σκέτο!)

Από τη δόση αυτή, που είναι μεγάλη, προκύπτουν 2 πάτοι. ~ Το συγκεκριμένο παντεσπάνι τρώγεται και σκέτο!
Βασική Ζύμη τάρτας

πορτοκάλι, αβγό

Βασική Ζύμη τάρτας

Γεμίζω τη ζύμη με ρύζι, για να μη φουσκώσει ο πάτος. Προσέχω πολύ την ώρα που αφαιρώ τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει ρύζι στη ζύμη, γιατί είναι ωμό και πολύ σκληρό. Μπορώ να φυλάξω το ρύζι σε ένα βάζο, για την επόμενη φορά που θα το χρειαστώ.
Ζύμη σαμπλέ (με κακάο)

κακάο, αβγά

Ζύμη σαμπλέ (με κακάο)

Δε χρειάζεται να ανησυχώ: εάν η μεμβράνη που χρησιμοποιώ είναι καλής μάρκας, τότε δεν έχει κίνδυνο να καεί.
~
Όταν αφαιρώ τη μεμβράνη με τα όσπρια από τη ζύμη, στο πρώτο κομμάτι του ψησίματος, προσέχω πώς σηκώνω τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει κάποιο κομμάτι οσπρίου, γιατί είναι πολύ σκληρό.