Συνταγές για γλυκά

μακαρόν (βασική συνταγή)

Συνταγή μακαρόν (βασική συνταγή)

μακαρόν (βασική συνταγή)

Κατηγορία: Βασικές Ζύμες

από το χρήστη: Φοίβη

Εάν θέλω, μπορώ να δημιουργήσω πολύχρωμα μακαρόν, με αντίστοιχη γεύση! Π.χ. αν θέλω να φτιάξω καφέ μακαρόν, χρησιμοποιώ 170γρ. άχνη ζάχαρη αντί για 220γρ. και προσθέτω 50γρ. κακάο. Επίσης αντί για κρέμα με βούτυρο χρησιμοποιώ απευθείας 200γρ. πραλίνα σοκολάτας! ~ Αν θέλω να φιάξω μπλε ή ροζ μακαρόν, προσθέτω στη μαρέγκα την ώρα που τη χτυπάω, χρώμα ζαχαροπλαστικής. ~ Αντίστοιχα, αν θέλω να δημιουργήσω κίτρινα μακαρόν, χρησιμοποιώ χρώμα και σταγόνες ζαχαροπλαστικής στη μαρέγκα και ξύσμα λεμονιού στη γέμιση! ~ Τέλος, αν θέλω να πετύχω πράσινα μακαρόν, αντικαθιστώ τη μισή ποσότητα της αμυγδαλόψιχας με ψίχα φιστικιών Αιγίνης (ανάλατα) και χρησιμοποιώ επίσης χρώμα και σταγόνες ζαχαροπλαστικής.

Υλικά

Διαδικασία

 

Στο μπλέντερ χτυπάω την αμυγδαλόψιχα μέχρι να γίνει σκόνη και προσθέτω την άχνη ζάχαρη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, σε σφιχτή μαρέγκα. Ενώνω το μείγμα του αμυγδάλου με την μαρέγκα κι αναδεύω προσεκτικά με μια σπάτουλα, να μη χαθεί ο όγκος.

Στρώνω στη λαμαρίνα του φούρνου μου λαδόχαρτο και γεμίζω με την κρέμα που μόλις έφτιαξα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Με το κορνέ σχηματίζω πάνω στη λαδόκολλα μικρούς δίσκους με λίγη απόσταση μεταξύ τους, μέχρι να χρησιμοποιήσω όλο το μείγμα. Καλό είναι να βγει ζυγός αριθμός, γιατί θα ενώσω μετά τα δισκάκια. Αλλιώς, το περισσευούμενο ξέρετε τι θα απογίνει!

Αφήνω τα μακαρόν πάνω στη λαμαρίνα για 20' και μετά, προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C και τα ψήνω για 15'.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Σου

αβγά

Σου

Στο ζυμάρι όπως και στο ψωμί, ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν το πατάμε κι επανέρχεται στο σχήμα του (είναι αφράτο)!
Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

μπισκότα, βούτυρο

Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

Εξαιρετική, πανεύκολη και πολύ γρήγορη βάση για ένα cheesecake.
Λουκουμαδάκια

αβγά, αλκοόλ, λεμόνι, λάδι, μέλι

Λουκουμαδάκια

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις... δύσκολες ώρες!
Σοκολατένιο παντεσπάνι για τούρτες, κορμούς κλπ.

αβγά, κακάο, λεμόνι

Σοκολατένιο παντεσπάνι για τούρτες, κορμούς κλπ.

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Παντεσπάνι για κορμούς, τούρτες κλπ.

αβγά, λεμόνι

Παντεσπάνι για κορμούς, τούρτες κλπ.

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Παντεσπάνι με σιρόπι! (τρώγεται και σκέτο!)

αβγά, πορτοκάλι, λεμόνι

Παντεσπάνι με σιρόπι! (τρώγεται και σκέτο!)

Από τη δόση αυτή, που είναι μεγάλη, προκύπτουν 2 πάτοι. ~ Το συγκεκριμένο παντεσπάνι τρώγεται και σκέτο!
Βασική Ζύμη τάρτας

πορτοκάλι, αβγό

Βασική Ζύμη τάρτας

Γεμίζω τη ζύμη με ρύζι, για να μη φουσκώσει ο πάτος. Προσέχω πολύ την ώρα που αφαιρώ τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει ρύζι στη ζύμη, γιατί είναι ωμό και πολύ σκληρό. Μπορώ να φυλάξω το ρύζι σε ένα βάζο, για την επόμενη φορά που θα το χρειαστώ.
Ζύμη σαμπλέ (με κακάο)

κακάο, αβγά

Ζύμη σαμπλέ (με κακάο)

Δε χρειάζεται να ανησυχώ: εάν η μεμβράνη που χρησιμοποιώ είναι καλής μάρκας, τότε δεν έχει κίνδυνο να καεί.
~
Όταν αφαιρώ τη μεμβράνη με τα όσπρια από τη ζύμη, στο πρώτο κομμάτι του ψησίματος, προσέχω πώς σηκώνω τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει κάποιο κομμάτι οσπρίου, γιατί είναι πολύ σκληρό.