Κατηγορία: Finger... Dessert! , Γλυκές Πίτες , Διάφορα
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Μπορεί κανείς χρησιμοποιώντας ένα φύλλο σφολιάτας, να φτιάξει ό,τι συνδυασμούς χωρά ο νους του, με κρέμα για γέμιση και φρούτα που έχει βράσει σε σιρόπι!
Καθαρίζω τα αχλάδια και κόβω σε μεγάλες φέτες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζω για 5', ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτω το κρασί κι όταν πάρει βράση ρίχνω τα αχλάδια. Τα βράζω για 5'-10', ανακατεύοντας που και που αλλά χωρίς να τα διαλύσω. Σε ένα πιάτο στρώνω αντικολλητικό χαρτί ή λαδόχαρτο, βγάζω τα αχλάδι με προσοχή από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τα αφήνω να στραγγίξουν.
Στον πάγκο της κουζίνας μου ρίχνω λίγο αλεύρι και στρώνω επάνω το φύλλο της σφολιάτας. Το κόβω, κατά μήκος της στενότερης πλευράς, σε 4 κομμάτια. Τα τοποθετώ σε λαδόχαρτο πάνω στη λαμαρίνα ή σε ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης (175γρ.). Σε ένα μπολ ανακατεύω τους κρόκους, το κορν φλάουρ, τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη (175γρ.) και τις σταγόνες του πικραμύγδαλου. Ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω στο μπολ το μείγμα του γάλακτος λίγο-λίγο κι ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά μου. Μεταφέρω το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύοντάς το συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, το αφήνω μέχρι να πάρει βράση.
Όταν πήξει το μείγμα, προσθέτω το βούτυρο και τη βανίλια κι ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν. Το κατεβάζω από τη φωτιά.
Μοιράζω την κρέμα στα κομμάτια της ψημένης σφολιάτας κι από πάνω προσθέτω όσα αχλάδια θέλω.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!
~
Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.