Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: Φοίβη
Πεντανόστιμη και πολύ διαφορετική, από τα συνηθισμένα, κρέμα. Το άρωμα και η γεύση του λεμονιού, ποικιλίας λάιμ, είναι μαγικά! ~ Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη γλυκό με λάιμ, επιχειρήστε το.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά ένα-ένα με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο, το χυμό και το ξύσμα από λάιμ. Δουλεύω το μείγμα με τη σπάτουλα, κάνοντας απαλές κινήσεις. Χύνω την κρέμα στην ψημένη τάρτα και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμη 30'.
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.