Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια , Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Εντυπωσιακό γλυκό που χτυπά κόκκινο γλυκιάς γεύσης! Α, κι έχει και εντυπωσιακό άρωμα και χρώμα. ~ Η χρήση της λευκής σοκολάτας έναντι της κλασικής κουβερτούρας, είναι μια ευχάριστη έκπληξη.
Σε ένα μπολάκι αφήνω τα φύλλα της ζελατίνης με λίγο νερό, να μουσκέψουν καλά. Σπάω τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τη ζεσταίνω σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα, ανακατεύοντας καλά, να λιώσει. Εναλλακτικά, μπορώ πρώτα να λιώσω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μετά να τη ζεστάνω μαζί με το γάλα. Στραγγίζω τα φύλλα της ζελατίνης και τα ρίχνω στην κασταρόλα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το αλκοόλ, αν θέλω κι ανακατεύω συνεχώς.
Μεταφέρω την κρέμα που μόλις έφτιαξα σε ένα μπολ και τη σκεπάζω με μια μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάενια της κρέμας, ώστε να μην κάνει πέτσα! Την πατάω ελαφρά με το χέρι. Αφήνω την κρέμα μου στο ψυγείο για 1 βράδυ, να κρυώσει καλά και να σφίξει!
Περίπου 1 ώρα πριν βγάλω την κρέμα πια από το ψυγείο, απλώνω τη σφολιάτα μέσα σε ένα ταψί. Την τρυπάω με ένα πιρούνι, ώστε να ψηθεί καλύτερα και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 50'.
Κόβω την ψημένη σφολιάτα μου σε 4 μέρη. Σε μια πιατέλα στρώνω στον πάτο το 1ο κομμάτι, το καλύπτω με την κρέμα, επαναλαμβάνω με το 2ο κομμάτι, σκεπάζω με κρέμα και ξανά με το 3ο κομμάτι της ζύμης και στρώνω πάνω κρέμα! Το 4ο κομμάτι σφολιάτας το κρατάω. Το θρυμματίζω με τα χέρια και σκεπάζω με τα κομματάκια το μιλφέιγ μου. Πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Καθαρίζω τις φράουλες και τις κόβω σε φετάκια. Τις βάζω στο μπλέντερ, μαζί με την άχνη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού, που μπορεί να είναι φρέσκος ή αγοραστός και τις χτυπάω, μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος χυμός.
Σερβίρω το μιλφέιγ, περιχύνοντας και διακοσμώντας το με τη σως από φράουλα!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!