Συνταγές για γλυκά

Μιλφέιγ με λευκή σοκολάτα!

Συνταγή Μιλφέιγ με λευκή σοκολάτα!

Μιλφέιγ με λευκή σοκολάτα!

Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια , Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Εντυπωσιακό γλυκό που χτυπά κόκκινο γλυκιάς γεύσης! Α, κι έχει και εντυπωσιακό άρωμα και χρώμα. ~ Η χρήση της λευκής σοκολάτας έναντι της κλασικής κουβερτούρας, είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Υλικά

Διαδικασία

για το μιλφέιγ:

Σε ένα μπολάκι αφήνω τα φύλλα της ζελατίνης με λίγο νερό, να μουσκέψουν καλά. Σπάω τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τη ζεσταίνω σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα, ανακατεύοντας καλά, να λιώσει. Εναλλακτικά, μπορώ πρώτα να λιώσω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μετά να τη ζεστάνω μαζί με το γάλα. Στραγγίζω τα φύλλα της ζελατίνης και τα ρίχνω στην κασταρόλα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το αλκοόλ, αν θέλω κι ανακατεύω συνεχώς.

Μεταφέρω την κρέμα που μόλις έφτιαξα σε ένα μπολ και τη σκεπάζω με μια μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάενια της κρέμας, ώστε να μην κάνει πέτσα! Την πατάω ελαφρά με το χέρι. Αφήνω την κρέμα μου στο ψυγείο για 1 βράδυ, να κρυώσει καλά και να σφίξει!

Περίπου 1 ώρα πριν βγάλω την κρέμα πια από το ψυγείο, απλώνω τη σφολιάτα μέσα σε ένα ταψί. Την τρυπάω με ένα πιρούνι, ώστε να ψηθεί καλύτερα και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 50'. 

για τη συναρμολόγηση:

Κόβω την ψημένη σφολιάτα μου σε 4 μέρη. Σε μια πιατέλα στρώνω στον πάτο το 1ο κομμάτι, το καλύπτω με την κρέμα, επαναλαμβάνω με το 2ο κομμάτι, σκεπάζω με κρέμα και ξανά με το 3ο κομμάτι της ζύμης και στρώνω πάνω κρέμα! Το 4ο κομμάτι σφολιάτας το κρατάω. Το θρυμματίζω με τα χέρια και σκεπάζω με τα κομματάκια το μιλφέιγ μου. Πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

για τη σως φράουλας:

Καθαρίζω τις φράουλες και τις κόβω σε φετάκια. Τις βάζω στο μπλέντερ, μαζί με την άχνη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού, που μπορεί να είναι φρέσκος ή αγοραστός και τις χτυπάω, μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος χυμός. 

Σερβίρω το μιλφέιγ, περιχύνοντας και διακοσμώντας το με τη σως από φράουλα!

~Καλοφάγωτο φυσικά!~

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.