Συνταγές για γλυκά

Κρέμα λεμονιού (για γέμιση μπισκότων)

Συνταγή Κρέμα λεμονιού (για γέμιση μπισκότων)

Κρέμα λεμονιού (για γέμιση μπισκότων)

Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση

από το χρήστη: Φοίβη

Φυσικά και τρώγεται... σκέτη. Αν θέλω όμως, μπορώ να ενώσω με αυτή την πολύ αρωματική και νόστιμη κρέμα, τα μπισκοτάκια μου!
~
Καλό είναι η κρέμα να καταναλωθεί σχετικά άμεσα, γιατί αλλιώς πικρίζει.
~
Εάν θέλω, κάνω μεγαλύτερη δόση και συνοδεύω απλώς τέ-λει-α το κέικ λεμονιού μου!

Υλικά

Διαδικασία

 

Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών, ζωηρά, μέχρι να διαλυθεί καλά το αβγό και να σχηματιστεί μια ενιαία κρέμα. Προσθέτω το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού κι ανακατεύω ξανά. 

Μεταφέρω την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίσει να βράζει η κρέμα μου, την κατεβάζω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει. 

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Γκανάζ υγείας για επικάλυψη σε τούρτες (κλείσιμο τούρτας ή μασκάρεμα)

μέλι, κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα

Γκανάζ υγείας για επικάλυψη σε τούρτες (κλείσιμο τούρτας ή μασκάρεμα)

Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.

Κρέμα πατισερί

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος

Κρέμα πατισερί

Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.

~

Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!

Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος

Κρέμα για τρίγωνα Πανοράματος!

Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!                                                                      

Κρέμα Πατισερί

γάλα, αβγά

Κρέμα Πατισερί

Καλύτερα να τη φτιάξετε μόνοι σας παρά να την αγοράσετε έτοιμη!
ιταλική μαρέγκα για διακόσμηση

γλυκόζη, αβγά

ιταλική μαρέγκα για διακόσμηση

Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.

~

Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!

~

Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Κιγιές (για τους μπεζέδες)

αβγά, γλυκόζη

Κιγιές (για τους μπεζέδες)

Πανεύκολη κρέμα, που μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε όλα τα μέρη ενός γλυκού στην κουζίνα! Εν προκειμένω, τη γέμιση για μπεζέδες!
Λευκή Κρέμα για γέμιση σε τούρτα

αβγά, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ

Λευκή Κρέμα για γέμιση σε τούρτα

Μια καλή ιδέα για να γεμίσουμε και να ενώσουμε τα παντεσπάνια μας. Σπιτικά και φυσικά!
Κρέμα βουτύρου (γέμιση) για μπισκότα

Κρέμα βουτύρου (γέμιση) για μπισκότα

Ένας εύκολος τρόπος για να γεμίσουμε τα μπισκότα μας, που δε χρειάζεται κιόλας ψυγείο!