Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: Φοίβη
Φυσικά και τρώγεται... σκέτη. Αν θέλω όμως, μπορώ να ενώσω με αυτή την πολύ αρωματική και νόστιμη κρέμα, τα μπισκοτάκια μου!
~
Καλό είναι η κρέμα να καταναλωθεί σχετικά άμεσα, γιατί αλλιώς πικρίζει.
~
Εάν θέλω, κάνω μεγαλύτερη δόση και συνοδεύω απλώς τέ-λει-α το κέικ λεμονιού μου!
Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών, ζωηρά, μέχρι να διαλυθεί καλά το αβγό και να σχηματιστεί μια ενιαία κρέμα. Προσθέτω το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού κι ανακατεύω ξανά.
Μεταφέρω την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίσει να βράζει η κρέμα μου, την κατεβάζω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.