Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα
από το χρήστη: Φοίβη
Έχει πλάκα να φτιάχνει κανείς τα δικά του κρουασάν. Παίξτε με τις γεύσεις και γεμίστε τα κρουασάν σας με χειροποίητες ή αγοραστές μαρμελάδες!
Πασπαλίζω με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας μου και στρώνω επάνω το φύλλο της σφολιάτας. Το κόβω αρχικά σε 4 μέρη, στο σχήμα του σταυρού και κατόπιν χαράζω κάθε ένα μέρος διαγώνια. Έτσι, δημιουργώ συνολικά 8 τριγωνικά κομμάτια ζύμης. Σε ένα μπολάκι χτυπάω πρόχειρα με ένα πιρούνι τα ασπράδια των αβγών. Αλείφω με ένα πινέλο κάθε τριγωνικό κομμάτι ζύμης και πασπαλίζω από πάνω με άχνη ζάχαρη. Φροντίζω να μου μείνει ασπράδι για το τέλος. Εάν δεν μπορώ να υπολογίσω την ποσότητα, χτυπάω ένα κι ένα ασπράδι, ξεχωριστά.
Γεμίζω κάθε ένα κομμάτι ζύμης που έφτιαξα με μια κουταλιά μαρμελάδας. Κλείνω πρώτα τη μεγάλη πλευρά και κατόπιν στριφογυρίζω τις δυο άκρες, ώστε να προκύψει το σχήμα ενός κρουασάν όταν ψηθεί η σφολιάτα μου.
Τοποθετώ τα κρουασάν που σχημάτισα σε ένα ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχω πρώτα στρώσει με λαδόχαρτο. Αφήνω λίγο κενό μεταξύ τους, μια και θα ανοίξουν λίγο. Αλείφω με ένα πινέλο με το υπόλοιπο ασπράδι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25'-30'.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!