Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Εύκολο και γρήγορο γλύκισμα, ό,τι πρέπει για τις δύσκολες ώρες!
Καθαρίζω καλά τα μήλα, αφαιρώ τα κουκούτσια και τα κόβω σε φετούλες. Τα αφήνω για την ώρα σε ένα πιάτο και τα περνάω με το λεμόνι, ώστε να μη μαυρίσουν. Τους προσθέτω και το μέλι κι από πάνω τη ζάχαρη.
Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας μου με λίγο αλεύρι κι ανοίγω επάνω το φύλλο της σφολιάτας. Σχηματίζω ένα δίσκο διαμέτρου 28εκ. και τον μεταφέρω σε ένα ταψί ή ταρτιέρα. Με ένα πιρούνι τρυπάω τον πάτο καλά, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Στο μπλέντερ τρίβω καλά την αμυγδαλόψιχα και τη ρίχνω πάνω στη ζύμη. Απλώνω και τα μήλα. Κόβω το κρύο βούτυρο σε κυβάκια, τα οποία τοποθετώ στην επιφάνεια!
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'-35'. Όταν κρυώσει καλά η τάρτα μου, την πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Το παντεσπάνι μου έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κεράσια κονσέρβας αν θέλω μια πιο υπόγλυκη γεύση.
Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για μεγάλη τάρτα, να ψήσω τη ζύμη σε φόρμες για ταρτάκια και να φτιάξω ατομικά γλυκά!
~
Η τάρτα αυτή είναι δροσιστική, οπότε και ιδανική ακόμη και για υψηλές θερμοκρασίες!