Κατηγορία: Διάφορα , Βασικές Ζύμες
από το χρήστη: Φοίβη
Μπορώ να γαρνίρω την κρέπα μου με ό,τι γεύση, φρούτο ή παγωτό κάνω κέφι, ακόμη και να τη φτιάξω κρέπες γεμισμένες με κομματάκια φρούτα!
Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύω το γάλα με το αλεύρι κοσκινισμένο, τα αβγά ένα-ένα, τις 2 κουταλιές από τη ζάχαρη και το σπορέλαιο. Χτυπάω καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας ενιαίος χυλός χωρίς σβόλους.
Ρίχνω λίγο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι με βαρή πάτο, ίσα-ίσα να τον καλύψει και το αφήνω στη φωτιά μέχρι να κάψει το λάδι μου. Όταν γίνει, παίρνω με μια κουτάλα μια δόση από το χυλό για τις κρέπες και τη χύνω στο τηγάνι, να καλύψει τον πάτο. Όταν ψηθεί καλά και ροδίσει η μια πλευρά, γυρνάω την κρέπα μου κι από την άλλη.
Δε χρειάζεται να ανησυχώ: εάν η μεμβράνη που χρησιμοποιώ είναι καλής μάρκας, τότε δεν έχει κίνδυνο να καεί.
~
Όταν αφαιρώ τη μεμβράνη με τα όσπρια από τη ζύμη, στο πρώτο κομμάτι του ψησίματος, προσέχω πώς σηκώνω τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει κάποιο κομμάτι οσπρίου, γιατί είναι πολύ σκληρό.