Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 15'
Σερβίρει : -
Ζαχαρονόμος : 4
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : -

κρέμα βουτύρου για επικαλύψεις (τούρτες, κέικ, μάφιν)

Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση

από το χρήστη: Φοίβη

Με τη συγκεκριμένη κρέμα βουτύρου μπορώ να γαρνίρω κεκάκια και μάφιν, μέχρι τούρτες και μεγάλα κέικ. Είναι εθιστική.
Υλικά
ΓάλαΒανίλιαΜάφινΚέικΤούρτεςΔιακόσμησηΓαρνίρισμαΕπικάλυψηΒασικές ΚρέμεςΚρέμα Βουτύρου

Σε μια κατσαρόλα χύνω το γάλα και το αλεύρι κι ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι μου. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, ανακτεύοντας συνεχώς. Το μείγμα μου θα γίνει περίπου μετά από 20' συνεχούς ανακατέματος πηχτό και θα θυμίζει κρέμα ή ρυζόγαλο. Προσθέτω προς το τέλος τη βανίλια, ανακατεύω άλλη μια δόση κι αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθούν τελείως οι κόκοι της, για περίπου 2'. Προσθέτω στον κάδο του μίξερ το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάω στη μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά κρέμα που θα θυμίζει κάπως σαντιγί.

Αν ρίξω λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής στην κρέμα μου, έχω μια πολύχρωμη επικάλυψη (ροζ-πράσινη κλπ.), με ανάλογο άρωμα (φράουλα, φιστίκι).

Περνάω την κρέμα σε κορνέ και με αυτή γεμίζω ή κάνω σχεδιάκια πάνω σε πάστες, τούρτες, κέικ, μάφιν κλπ..

~δοκίμασέ το!~