Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Γλάσο-Επικάλυψη-Σως , Διάφορα
από το χρήστη: Φοίβη
Χρειάζεται το χρόνο της αυτή η συνταγή, το αποτέλεσμα όμως είναι μια τέλεια διακοσμητική ιδέα για κάθε κέικ ή τούρτα. Φυσικά τρώγονται και σκέτα τα ζαχαρωμένα φετάκια!
Ετοιμάζω το σιρόπι της ζάχαρης: Σε ένα κατσαρολάκι διαλύω τη ζάχαρη με το νερό, ζεσταίνω κι ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μην υπάρχει κόκκος ζάχαρης. Αφήνω το σιρόπι μου να κρυώσει.
Πλένω πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα κόβω στη μέση αρχικά. Κατόπιν τα κόβω σε πολύ λεπτές φετούλες, αφαιρώντας τις λευκές ίνες που πικρίζουν, από τον πυρήνα. Βουτάω τις φέτες στο κατσαρόλι με το σιρόπι και τις αφήνω εκεί μέσα για 1 βράδυ ή τουλάχιστον για 4-5 ώρες.
Την επομένη, βγάζω μία-μία τις καραμελωμένες φετούλες και τις περνάω μέσα από ένα μπολ με άχνη ζάχαρη. Τις τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Ανάβω το φούρνο στους 100°C και τις αφήνω για 2 ώρες να στεγνώσουν και να σταθεί η ζάχαρη.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!