Συνταγές για γλυκά

κρέμα βουτύρου με φράουλα (για γέμιση κι επικάλυψη τούρτας)

Συνταγή κρέμα βουτύρου με φράουλα (για γέμιση κι επικάλυψη τούρτας)

κρέμα βουτύρου με φράουλα (για γέμιση κι επικάλυψη τούρτας)

Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση , Γλάσο-Επικάλυψη-Σως

από το χρήστη: Φοίβη

Πολύ γλυκιά και δημοφιλής κρέμα βουτύρου, ιδανική και για να σκεπάσει τούρτες και κέικ αλλά και για να γίνει η βασική τους γέμιση.

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα κροκάδια των αβγών με την άχνη ζάχαρη σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 2', μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Πολτοποιώ στο μπλέντερ ή με το ειδικό εξάρτημα τις κατεψυγμένες φράουλες. Μπορώ να χρησιμοποιώ και φρέσκες, λιώνοντάς τις με 1 κ.σ. κρύο νερό. Αφού λιώσουν καλά οι φράουλες μου, τις περνάω σε ένα κατσαρόλι, σκεπάζω με το καπάκι και τις αφήνω να ζεσταθούν σε μεσαία φωτιά για περίπου 3', ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Αφού γίνει ο πουρές από φράουλα, περιχύνω με αυτόν όσο είναι ζεστός το μείγμα των αβγών που μόλις χτύπησα κι ανακατεύω ζωηρά. Μεταφέρω το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτω την πρέζα το αλάτι και ζεσταίνω για ακόμη 5'-6', ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η γέμιση να φτάσει τους 170°C. Κατεβάζω από τη φωτιά.

Παίρνω μια μεγαλύτερη κατσαρόλα ή μπολ και τη γεμίζω παγωμένο νερό. Τοποθετώ από πάνω την κατσαρόλα με τη γέμιση της φράουλας κι ανακατεύω συχνά, μέχρι να κρυώσει καλά η κρέμα μου.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5', μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτω την κρέμα της φράουλας τμηματικά και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτω το χυμό του πορτοκαλιού κι ανακατεύω το αφράτο μείγμα μου. Εάν χρησιμοποιήσω χρώμα ζαχαροπλαστικής, προσθέτω τώρα, στο τέλος, 1-2 σταγόνες.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

ΓΛΑΣΣΟ για ΚΕΪΚ

ΓΛΑΣΣΟ για ΚΕΪΚ

Αυτό ουσιαστικά είναι ένα ζαχαρόνερο -το λέει και η λέξη, ζάχαρη και νερό-, που αποτελεί εύκολο και γρήγορο γλάσο για τα κέικ μας.
Γκανάζ (σοκολάτας) για επικάλυψη τούρτας

κρέμα γάλακτος, μέλι

Γκανάζ (σοκολάτας) για επικάλυψη τούρτας

Οι κλασικές δόσεις για γκανάζ δεν περιέχουν μέλι, όμως το έχω δοκιμάσει και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Ο συνδυασμός της σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος και το μέλι, ζεστός, είναι άπαικτος.
Σιρόπι λεμονιού

λεμόνι

Σιρόπι λεμονιού

Αρωματικό σιρόπι, που δίνει μια υπέροχη τελευταία πινελιά στα κέικ μας.
Γλάσο πορτοκαλιού

πορτοκάλι

Γλάσο πορτοκαλιού

Πανεύκολο γλάσο που ομορφαίνει ακόμη περισσότερο τα κέικ μας, δίνοντάς τους το τέλειο τελείωμα αρώματος και χρώματος.
Γλάσο πορτοκαλιού και κανέλας

πορτοκάλι, λεμόνι

Γλάσο πορτοκαλιού και κανέλας

Γλάσο εύκολο που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τα κέικ μας.
Καραμέλα!

Καραμέλα!

Εάν θέλω να διακοσμήσω με κάτι ιδιαίτερο και πολύ όμορφο, οπτικά, τα γλυκά μου, μπορώ να φτιάξω καραμέλα, να τη σπάσω σε κομμάτια και να γαρνίρω με αυτή τις τούρτες μου.
πολύ απλό και καλόβολο αβγόγλασο

αβγά, λεμόνι

πολύ απλό και καλόβολο αβγόγλασο

Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.

~

Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!

γλάσο βανίλιας

γλάσο βανίλιας

Ένα γλάσο, που μπορεί να συνοδεύσει εύκολα και πολύ γρήγορα πολλά και διάφορα γλυκά, όπως και τσουρέκια ή σφολιατάκια.