Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : -

κρέμα βουτύρου με φράουλα (για γέμιση κι επικάλυψη τούρτας)

Πολύ γλυκιά και δημοφιλής κρέμα βουτύρου, ιδανική και για να σκεπάσει τούρτες και κέικ αλλά και για να γίνει η βασική τους γέμιση.
Υλικά
ΚρέμαΒασική ΚρέμαΒασική Κρέμα ΖαχαροπλαστικήςΓέμισηΕπικάλυψηΦρούταΚατεψυγμένα ΦρούταΚατεψυγμένες ΦράουλεςΦρέσκα ΦρούταΦράουλεςΦράουλαΚρέμα ΒουτύρουΒουτυρόκρεμα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα κροκάδια των αβγών με την άχνη ζάχαρη σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 2', μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Πολτοποιώ στο μπλέντερ ή με το ειδικό εξάρτημα τις κατεψυγμένες φράουλες. Μπορώ να χρησιμοποιώ και φρέσκες, λιώνοντάς τις με 1 κ.σ. κρύο νερό. Αφού λιώσουν καλά οι φράουλες μου, τις περνάω σε ένα κατσαρόλι, σκεπάζω με το καπάκι και τις αφήνω να ζεσταθούν σε μεσαία φωτιά για περίπου 3', ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Αφού γίνει ο πουρές από φράουλα, περιχύνω με αυτόν όσο είναι ζεστός το μείγμα των αβγών που μόλις χτύπησα κι ανακατεύω ζωηρά. Μεταφέρω το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτω την πρέζα το αλάτι και ζεσταίνω για ακόμη 5'-6', ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η γέμιση να φτάσει τους 170°C. Κατεβάζω από τη φωτιά.

Παίρνω μια μεγαλύτερη κατσαρόλα ή μπολ και τη γεμίζω παγωμένο νερό. Τοποθετώ από πάνω την κατσαρόλα με τη γέμιση της φράουλας κι ανακατεύω συχνά, μέχρι να κρυώσει καλά η κρέμα μου.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5', μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτω την κρέμα της φράουλας τμηματικά και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτω το χυμό του πορτοκαλιού κι ανακατεύω το αφράτο μείγμα μου. Εάν χρησιμοποιήσω χρώμα ζαχαροπλαστικής, προσθέτω τώρα, στο τέλος, 1-2 σταγόνες.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

ΓΛΑΣΣΟ για ΚΕΪΚ
Σιρόπι λεμονιού
Γλάσο πορτοκαλιού
Καραμέλα!
γλάσο βανίλιας