Στον κάδο του μίξερ χτυπάω για λίγη ώρα τα αβγά μου, διαδοχικά. Προσθέτω το τυρί, τη βανίλια και τη ζάχαρη κι ενσωματώνω. Μεταφέρω το μείγμα μου σε ένα πήλινο μπολ ή αν δεν έχω, χρησιμοποιώ το κλασικό στρογγυλό ταψί, το οποίο έχω βουτυρώσει κι αλευρώσει.
Χρησιμοποιώ την πιο χαμηλή θέση στο φούρνο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45'. Προσέχω να μην αρπάξει η επιφάνεια του γλυκού μου. Αν δω ότι παίρνει χρώμα, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο την κορυφή του ταψιού ή μπολ.
Όταν ψηθεί το γλυκό μου το αφήνω καλά να κρυώσει και το γαρνίρω εάν θέλω με σκέτη χτυπημένη κρέμα γάλακτος κι από πάνω άχνη ζάχαρη.
(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το frenchforfoodies.com)