Συνταγές για γλυκά
1
Πασχαλινό τσουρέκι

αβγά, γάλα, πορτοκάλι, μαχλέπι, κάρδαμο, μαγιά

Πασχαλινό τσουρέκι

Εάν δυσκολεύεστε να πλέξετε κοτσίδες με το ζυμάρι, μπορείτε να του δώσετε ένα άλλο σχήμα. ~ Το μυστικό για ένα καλό τσουρέκι είναι, πριν πλέξετε τις πλεξούδες να τραβήξετε το ζυμάρι με τα χέρια προς τα έξω, ώστε να πάρει αέρα και να δουλεύεται πιο εύκολα!
κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

γάλα, μαγιά μπύρας, αβγά, σταφίδες, φρουί γλασέ , αμύγδαλα

κουλίτς (ρώσικο τσουρέκι)

 

Το κουλίτς, που σημαίνει "ρολό" ή "φραντζόλα ψωμί", είναι ένα είδος πασχαλινού ψωμιού το οποίο συναντάμε παραδοσιακά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Το κουλίτς ψήνεται σε ψηλά, κυλινδρικά κουτιά και διακοσμείται με λευκό γλάσο, πολύχρωμα λουλούδια και τα ρωσικά αρχικά "XB" (=Ο Χριστός Αναστήθηκε). Το παραδοσιακό αυτό ψωμάκι ή τσουρέκι τρώγεται από το Πάσχα έως την Πεντηκοστή και μοιάζει πολύ η συνταγή του στο ιταλικό πανετόνε.

 
Λαμπριάτικα κουλουράκια

αγελαδινό βούτυρο , αβγά, γάλα, πορτοκάλι

Λαμπριάτικα κουλουράκια

Συνταγή που μου έστειλα μια φίλη και την ευχαριστώ. (Καλά, δεν αποκαλύπτω το όνομά σου, ουφ)

~

Διατηρώ τα λαμπριάτικα κουλουράκια σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς για αρκετό καιρό. Και μετά το Πάσχα...

Πασχαλινά Κουλουράκια

πορτοκάλι, αβγά, σουσάμι

Πασχαλινά Κουλουράκια

Λαμπριάτικα κουλουράκια από μια πολύ παλιά συνταγή που μου στείλαν, γραμμένη στην καθαρεύουσα. Δεν μπορεί να μην είναι καλή!
τσουρέκι

γάλα, μαστίχα, μαχλέπι, μαγιά , αβγά, σκληρό αλεύρι, αμύγδαλα

τσουρέκι

Μαλακό τσουρεκάκι, τέλειο για πρωινό-βραδινό (μη σου πω και απογευματινό!) μαζί με ένα ποτήρι δροσερό γάλα.
Τσουρέκι για το Πάσχα

αβγά, γάλα, μαχλέπι, κάρδαμο, πορτοκάλι, μαγιά

Τσουρέκι για το Πάσχα

Αντί ν'αγοράσουμε, είναι πολύ προτιμότερο να φτιάξουμε μόνοι μας το παραδοσιακό τσουρέκι. Αξίζει τον κόπο κι άλλωστε, 1 φορά το χρόνο το κάνουμε.
Παραδοσιακό Πασχαλινό Γλυκό εκ Ρωσίας

αμύγδαλα, τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ, σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα

Παραδοσιακό Πασχαλινό Γλυκό εκ Ρωσίας

Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.

~

Διατηρούμε στο ψυγείο.