Συνταγές για γλυκά

σοκολατένια ντόνατ γλασαρισμένα με βατόμουρα

Συνταγή σοκολατένια ντόνατ γλασαρισμένα με βατόμουρα

σοκολατένια ντόνατ γλασαρισμένα με βατόμουρα

Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα , Κέικ

από το χρήστη: glykatzou

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Υλικά

Διαδικασία

για τα ντόνατ:

Βουτυρώνω ελαφρά τις φόρμες για τα ντόνατ, εκτός κι αν χρησιμοποιεί φόρμες σιλικόνης. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Προσθέτω τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το βούτυρο. Δουλεύω το βούτυρο με τα δάχτυλα, φροντίζοντας να πάει παντού και να γίνει ένα με τα υπόλοιπα υλικά. Το τρίβω με τα δάχτυλα, έτσι ώστε να σχηματιστούν κόκκοι.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο γάλακτος, την κρέμα γάλακτος, το αβγό και τέλος τη βανίλια. Αφού ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, προσθέτω λίγο-λίγο στον κάδο το προηγούμενο μείγμα. Χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χυλός.

Γεμίζω τις φόρμες για τα ντόνατ μέχρι τη μέση, μια και θα φουσκώσει η ζύμη. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8', μέχρι να στεγνώσουν καλά τα ντόνατ, κι όταν τα πατάω με το δάχτυλο η ζύμη να επανέρχεται στο αρχικό της σχήμα.

Ξεφορμάρω κι αφήνω τα ντόνατ να κρυώσουν. Ετοιμάζω το γλάσο.

για το γλάσο βατόμουρου:


Χρησιμοποιώντας το τρυπητήρι, στραγγίζω τη μαρμελάδα, ώστε να διώξω τα σπόρια. Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω ζελέ βατόμουρου. Σε ένα μπολάκι προσθέτω τη μαρμελάδα και τη βανίλια και ρίχνω 1 κ.σ. τη φορά άχνη ζάχαρη, μέχρι να πήξει το σιρόπι. Ίσως να μη χρησιμοποιήσω τη μισή κούπα, οπότε φροντίζω με το μάτι να υπολογίσω πόση ποσότητα χρειάζεται.

Αφού κρυώσουν τα ντόνατ μου, είτε τα βουτάω στο γλάσο είτε με ένα πινελάκι ή κουτάλι τα γλασάρω. Τα αφήνω σε μια πιατέλα ή αντικολλητικό χαρτί, να στεγνώσουν.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το kitchentrialanderror.blogspot.com)

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

Κέικ με σταφίδες

αβγά, σταφίδες

Κέικ με σταφίδες

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της. 

Κέικ Πορτοκάλι

πορτοκάλι, αβγά, αμύγδαλα, μπισκότα, αλκοόλ

Κέικ Πορτοκάλι

Αρωματικό κέικ για όλες τις ώρες. Ελαφρύ για πρωινό, να σου φτιάξει τη διάθεση, εξίσου νόστιμο και μέσα στη μέρα ή με ένα τσάι πριν τον ύπνο!

Κέικ πορτοκαλιού

αβγά, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι

Κέικ πορτοκαλιού

Ένα ιδιαίτερα αρωματικό κέικ, για τους λάτρεις του πορτοκαλιού. Εάν δε θέλετε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πολύ γλυκό, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης στο σιρόπι!
Κέικ

γάλα, πορτοκάλι, μαχλέπι, αβγά

Κέικ

Αν θέλω να το κάνω σοκολατένιο το κέικ μου, αφαιρώ 40γρ. από το αλεύρι μου και προσθέτω 40γρ. κακάο άγλυκο!

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Κέικ κακάο

κακάο, γάλα, πορτοκάλι, αβγά

Κέικ κακάο

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!