Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο , Πανακότα & Cheesecake
από το χρήστη: glykatzou
Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορώ να διακοσμήσω την κρέμα πριν τη σερβίρω, με ροδοπέταλα. ~ Το γλυκό αυτό είναι απίστευτα ελαφρύ κι αρωματικό συνάμα.
Σε ένα μπολάκι αφήνω τη ζελατίνη μέσα σε ελάχιστο νερό. Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν καλά οι κόκκοι της ζάχαρης. Στραγγίζω και προσθέτω στην κατσαρόλα τη ζελατίνη. Ανακατεύω να λιώσει. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το τυρί, το ροδόνερο κι αν θέλω το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύω να ενωθούν καλά όλα μου τα υλικά.
Γεμίζω φορμάκια ή μπολάκια με την κρέμα. Αφήνω την κρέμα στο ψυγείο για 1 νύχτα, ώστε να σφίξει καλά.
Για να ξεφορμάρω, βουτάρω ένα ίσιο μαχαίρι σε νερό και κόβω κατά μήκος της φόρμας, στα τοιχώματα. Βουτάω τη φόρμα σε καυτό νερό κι αναποδογυρίζω. Διαφορετικά, χρησιμοποιώ το μπολάκι ή το φορμάκι μου, όπως είναι.
Εάν θέλω, μπορώ να αντικαταστήσω τα φρούτα του δάσους με άλλα, όπως φράουλες ή κεράσια!
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Το καλό με το τσιζκέικ είναι ότι μπορείς να το επικαλύψεις με ό,τι γεύση μαρμελάδα θέλεις! Αλλά ακόμη και με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα!
~
Μπορείτε αντί να φτιάξετε ένα μεγάλο τσιζκέικ, να πάρετε φορμίτσες ή μπολ και να προσφέρετε ατομικά στον κάθε καλεσμένο σας το γλυκό αυτό. Είναι πιο εντυπωσιακό έτσι.
Σερβίρεται δροσερό κατευθείαν από το ψυγείο!
~
Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το τσιζκέικ με φύλλα λεμονιάς, αφού τα έχετε πλύνει.