Συνταγές για γλυκά

Μηλο... μένες τηγανίτες με κανέλα!

Συνταγή Μηλο... μένες τηγανίτες με κανέλα!

Μηλο... μένες τηγανίτες με κανέλα!

Κατηγορία: Γλυκές Πίτες , Διάφορα

από το χρήστη: Φοίβη

Η διαφορά αυτής της τηγανίτας από τις... κοινές τελοσπάντων, είναι ότι αυτή περιέχει τη γέμιση, ενώ στις υπόλοιπες πρώτα τηγανίζεις τον αδιάφορο χυλό κι από πάνω φορτώνεις με ό,τι κάνεις κέφι. ΧΑ! ~ Αν θέλω, μπορώ να σκεπάσω με μεμβράνη το χυλό που δε θα χρησιμοποιήσω και να τον αποθηκεύσω στο ψυγείο. Πάντως θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσω τις επόμενες 2-3 μέρες το πολύ.

Υλικά

Διαδικασία

για το χυλό:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνω όλα τα στέρεα υλικά μου: Το αλάτι και τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι καλά κοσκινισμένο. Τέλος, τη βανίλια κι ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Προσθέτω το αβγό και το γάλα κι αρχίζω να χτυπάω, μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός, χωρίς να το παρακάνω. Αν θέλω μπορώ να φτιάξω την τηγανίτα ως έχει, σκέτη, και να προσθέσω ξεχωριστά τη γέμιση. Το διαφορετικό όμως είναι να την τηγανίσεις, ενώ περιέχει τη γέμιση! Πάμε λοιπόν:

για τη γέμιση:

Πλένω και καθαρίζω το μήλο. Το κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, χωρίς να τα κάνω υπερβολικά μικρά. Τα ρίχνω σε μια κατσαρόλα. Προσθέτω όσο μέλι και κανέλα θέλω και ελάχιστο νερό, ώστε να ξεκινήσει το "μαγείρεμα". Ζεσταίνω τα μήλα κι ανακατεύω, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Δε θέλω να μου γίνουν ζελέ. Κατεβάζω από τη φωτιά κι αφήνω λίγη ώρα να κρυώσουν. Ακόμη καλύτερα, τα μεταφέρω σε ένα καθαρό μπολ, ώστε να επιταχύνω τη διαδικασία.

Αφού πέσει η θερμοκρασία τους, ρίχνω τα μήλα με τη σάλτσα στο χυλό για τηγανίτες κι ανακατεύω μια γύρα με μια κουτάλα.

για το τηγάνισμα:

Ρίχνω στο τηγάνι λάδι ή βούτυρο. Προσωπικά προτιμώ πάντα το βούτυρο, γιατί δε μου αρέσει η υφή του λαδιού σε αυτού του είδους το γλύκισμα. Αφού κάψει καλά το βούτυρο, προσθέτω με μια κουτάλα μια δόση από το χυλό για τηγανίτες. Αφήνω μερικά λεπτά από τη μία πλευρά, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα η τηγανίτα μου και γυρνάω να γίνει κι από την άλλη. Σημαντικό: Ο χρόνος τηγανίσματος διαφέρει από αυτόν που έχουμε συνηθίσει όταν τηγανίζουμε σκέτο το χυλό, χωρίς τη γέμιση. Ακριβώς επειδή η τηγανίτα μας περιέχει τώρα γέμιση, θα πρέπει να την αφήσουμε παραπάνω ώρα, ώστε να ψηθεί και στο εσωτερικό της!

για το γαρνίρισμα:

Αν θέλω, μπορώ να περιχύσω τις τηγανίτες μου με μέλι ή να τις πασπαλίσω με άχνη ζάχαρη.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το raptortoe.com)

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.
Καριόκες... από σπίτι! lol

αβγά, μπισκότα, καρύδια, αλκοόλ

Καριόκες... από σπίτι! lol

Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.

~

Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!

Τηγανίτες  με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

γάλα, μήλο, ελαιόλαδο, τυρί, μαρμελάδα

Τηγανίτες με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό. 

~

Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!