Κατηγορία: Διάφορα , Γλυκές Πίτες , Γλάσο-Επικάλυψη-Σως , Finger... Dessert!
από το χρήστη: glykatzou
Το πρωινό σας γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον όταν είναι σοκολατένιο! ~ Μπορώ αν θέλω να προσθέσω και λίγο αλκοόλ (μπράντι π.χ.) στο σιρόπι, αφαιρώντας από την ποσότητα του χυμού.
Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι πολύ καλά και προσθέτω το κακάο, τη ζάχαρη και το κάρδαμο. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα και το γάλα τμηματικά κι ανακατεύω μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός.
Ζεσταίνω λίγο βούτυρο σε τηγάνι κι όταν κάψει, προσθέτω μια κουταλιά από το χυλό, τον ψήνω καλά από τη μια πλευρά και γυρίζω για να ψηθεί κι από την άλλη.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την άχνη ζάχαρη με το χυμό κι ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα γυαλιστερό σιρόπι. Αφήνω να κρυώσει ελάχιστα λεπτά και περιχύνω τις σοκολατένιες τηγανίτες μου.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!
Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!
~
Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.