Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα , Κέικ
από το χρήστη: Φοίβη
Για μεγαλύτερη ποικιλία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκές σταγόνες κουβερτούρας. Θα κάνουν την έκπληξη στο στόμα σας. ~ Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά. ~ Αποθηκεύω τα μπράουνι μου σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς. Τα καταναλώνω μέσα σε μερικές μέρες, γιατί αλλιώς στεγνώνουν.
Παίρνω ένα τετράγωνο ταψάκι και το βουτυρώνω. Το σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να σκεπάσω καλά και τις γωνίες, τσακίζοντάς το με τα χέρια. Το αφήνω να φτάσει μέχρι τα τοιχώματα. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο, ανακατεύοντας για μερικά λεπτά. Το κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το κακάο, το νερό, 1 γεμάτη πρέζα αλάτι και τέλος, τη βανίλια. Ανακατεύω ζωηρά, μέχρι να απορροφηθούν όλα μου τα υλικά. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει για μερικά λεπτά.
Προσθέτω στο ζεστό τώρα μείγμα ένα-ένα τα αβγά, χτυπώντας με το σύρμα ή με ένα πιρούνι. Μόλις το μείγμα μου γίνει πηχτό και λείο, κοσκινίζω μέσα το αλεύρι κι ανακατεύω ξανά, να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτω τα καρύδια αν θέλω ή τις σταγόνες κουβερτούρας ή λευκής σοκολάτας.
Μεταφέρω το μείγμα στο ταψάκι μου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25'-30'.
Αφήνω τα μπράουνι μου να κρυώσουν καλά πριν τα κόψω, ώστε να μην θρυμματιστούν. Αν θέλω να σκληρύνει λίγο η επιφάνειά τους, τα αφήνω για 1 ώρα στο ψυγείο. Τα κόβω με ένα ίσιο μαχαίρι και τα σερβίρω σκέτα, με παγωτό ή σαντιγί.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!