Κατηγορία: Βασικές Ζύμες , Γλυκές Πίτες , Διάφορα
από το χρήστη: Top Chef!
Αφήνω τα ψωμάκια καλαμποκιού να κρυώσουν καλά για 1 ώρα, πριν τα καταναλώσω.
Καταρχάς, λιώνω το βούτυρο σε μπρίκι και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ διαλύω τη μαγιά στο ζεστό νερό και προσθέτω και τη ζάχαρη. Ανακατεύω ελαφρώς. Αφήνω στην άκρη για 10'. Προσθέτω στη μαγιά το αβγό που έχω χτυπήσει πριν με ένα πιρούνι, το μέλι, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και τα αλεύρια καλά κοσκινισμένα, τμηματικά και χτυπάω με τον γάντζο. Χτυπάω στο μίξερ ή μεταφέρω το ζυμάρι στον αλευρωμένο πάγκο μου και δουλεύω με τα χέρια. Συνολικά θα χρειαστώ γύρω στα 8'. Το ζυμάρι θα κολλάει ελαφρώς στον πάτο του κάδου, αλλά θα είναι ελαστικό και μαλακό.
Λαδώνω ένα μεγάλο μπολ ή χρησιμοποιώ καθαρό τον κάδο του μίξερ. Αφήνω τη ζύμη μου εκεί μέσα, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην άκρη για 1 ώρα, να διπλασιάσει τον όγκο της. Μπορώ να φτιάξω ένα μεγάλο ψωμί ή να σχηματίσω 8 μικρότερα. Χωρίζω τη ζύμη μου σε 8 κομμάτια λοιπόν, τα δουλεύω λίγο με το χέρι και σχηματίζω λωρίδες (ρολά). Τις ρολάρω, σα να έφτιαχνα ρολάκια ή δίνω ό,τι σχήμα εγώ θέλω. Τοποθετώ τα ψωμάκια σε λαδόχαρτο, πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, με ένα πινέλο τα βρέχω λιγάκι με λάδι και τα σκεπάζω απαλά με πετσέτα ή μεμβράνη. Τα αφήνω στο θάλαμο του φούρνου ή στον πάγκο μου για ακόμη 1 ώρα, να πάρουν όγκο. Σε ένα κυπελάκι χτυπάω με πιρούνι το αβγό με λίγο νεράκι και με πινέλο αλείφω την επιφάνεια από τα ψωμάκια μου, ώστε να πάρουν χρώμα κατά το ψήσιμο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'-25', μέχρι να χρυσίσουν.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!
~
Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.