Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα , Κέικ
από το χρήστη: Φοίβη
Γρήγορο και βολικό γλυκό, που μπορείς να το γεμίσεις με ό,τι τραβά η όρεξή σου.
Σε ένα μπολάκι χτυπάω πρόχειρα με ένα πιρούνι τα αβγά. Σε ένα μπρίκι λιώνω με προσοχή να μη μου κάψει, το βούτυρο (αν χρησιμοποιήσω βούτυρο αντί για ελαιόλαδο). Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη και τα choc chips. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά ένα-ένα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο ή το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Χτυπάω πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου. Στο μπολ που είναι τα στέρεα υλικά μου (αλεύρι κλπ.), σχηματίζω μια τρύπα στο κέντρο και χύνω το μείγμα που έχω μόλις χτυπήσει στον κάδο μου. Ανακατεύω ζωηρά να ενωθούν.
Στα ειδικά φορμάκια για μάφιν τοποθετώ θηκάκια για ψήσιμο ή αν δεν έχω, απλώς βουτυρώνω. Με ένα κουτάλι, μεταφέρω το μείγμα για τα μάφιν στις φόρμες, να καλύψει μέχρι τη μέση, γιατί θα φουσκώσει στο φούρνο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20'-24'.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!