Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα , Κέικ
από το χρήστη: glykatzou
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το πίτουρο, τους λιναρόσπορους, την κανέλα, το λεπτοκομμένο ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν και τη σόδα κι ανακατεύω με ένα πιρούνι. Προσθέτω το καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά φετάκια μήλο κι ανακατεύω άλλη μια γύρα, να πάει παντού.
Σε ένα άλλο μπολ ενώνω το μέλι, τη μελάσα, το ζελέ μήλου ή τη μαρμελάδα, το γάλα ή το γιαούρτι, το λάδι και το αβγό. Ανακατεύω πολύ καλά. Περιχύνω το υγρό μείγμα πάνω από το μεγάλο μπολ με τα στέρεα υλικά (αλεύρι κλπ.) κι ανακατεύω καλά.
Παίρνω τα ειδικά φορμάκια για μάφιν και τα γεμίζω με τις θήκες ψησίματος. Τις γεμίζω με το μείγμα για τα μάφιν, να φτάσει μέχρι επάνω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25'-30'.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!