Συνταγές για γλυκά

Μπράουνις με κρέμα βουτύρου και κομματάκια από μπισκότα Oreo - Ωραίο!

Συνταγή Μπράουνις με κρέμα βουτύρου και κομματάκια από μπισκότα Oreo - Ωραίο!

Μπράουνις με κρέμα βουτύρου και κομματάκια από μπισκότα Oreo - Ωραίο!

Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Κέικ

από το χρήστη: Φοίβη

Αν τελικά δώσετε στρογγυλό σχήμα στα μπράουνις, κρατήστε την ζύμη που υπολείπεται και ή χρησιμοποιήστε την σε κάποιο άλλο γλυκό ή απολαύστε την ως έχει.

Υλικά

Διαδικασία

για τα μπράουνις:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσέχω να μη μου κάψει. Προσθέτω τη ζάχαρη και τη βανίλια κι ανακατεύω, να διαλυθούν καλά. Σε ένα μπολάκι χτυπάω πρόχειρα τα αβγά με πιρούνι ή σύρμα, να φύγει η πολλή αβγουλίλα. Προσθέτω στο κατσαρολάκι τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας ζωηρά με το σύρμα ή με ένα πιρούνι. Προσθέτω το κακάο και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά. Τέλος, κοσκινίζω στο μείγμα το αλεύρι τμηματικά, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι κι ανακατεύω μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα, χωρίς γρομπαλάκια. Στο μπλέντερ χοντροκόβω τα μπισκότα Oreo. Εναλλακατικά, τα βάζω σε ένα σακουλάκι που κλείνει και με το γουδοχέρι ή κάποιο άλλο βαρύ αντικείμενο, τα σπάω σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτω τα 3/4 από τα μπισκότα μου στο μείγμα κι ανακατεύω 1-2 γύρες, να πάνε παντού. Τα υπόλοιπα τα κρατάω για το τέλος, για τη διακόσμηση των μπράουνις μου.

Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς μια τετράγωνη φόρμα (22εκ.) ή βουτυρώνω και στρώνω αντικολλητικό χαρτί για πιο εύκολα. Γεμίζω το ταψάκι με το μείγμα της ζύμης, φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια από το ταψί και λειαίνοντας με μια σπάτουλα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35'-40', μέχρι να ψηθεί καλά και να στεγνώσει λιγάκι η ζύμη. Θα αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του ταψιού. Ετοιμάζω την κρέμα βουτύρου μου.

για την κρέμα βουτύρου:

Σε μια κατσαρόλα χύνω το γάλα και το αλεύρι κι ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι μου. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, ανακτεύοντας συνεχώς. Το μείγμα μου θα γίνει περίπου μετά από 20' συνεχούς ανακατέματος πηχτό και θα θυμίζει κρέμα ή ρυζόγαλο. Προσθέτω προς το τέλος τη βανίλια, ανακατεύω άλλη μια δόση κι αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθούν τελείως οι κόκοι της, για περίπου 2'. Προσθέτω στον κάδο του μίξερ το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάω στη μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά κρέμα που θα θυμίζει κάπως σαντιγί, αλλά πιο πηχτή.

για τη συναρμολόγηση:

Τα μπράουνις μου έχουν ψηθεί κι έχουν κρυώσει, εκτός φούρνου. Παίρνω ένα πιατάκι και το γεμίζω με άχνη ζάχαρη. Παίρνω ένα ποτήρι κολωνάτο ή κουπ πατ και κόβω το κρύο μπράουνις σε κομμάτια, βουτώντας κάθε φορά την κουπ πατ στην άχνη ζάχαρη, ώστε να μπορέσω να κόψω τη ζύμη και να μη μου κολλάει. Εναλλακτικά, απλώς κόβω σε λωρίδες με ένα ίσιο μαχαίρι.

Περνάω την κρέμα σε κορνέ και καλύπτω ένα-ένα τα μπράουνις με μια γενναία στρώση. Αλλιώς χρησιμοποιώ ένα κουτάλι.

για τη διακόσμηση:

Έχω φυλάξει το υπόλοιπο 1/4 από τα χοντροκομμένα μπισκότα μου. Τα πασπαλίζω πάνω από τα μπράουνις και είμαστε πανέτοιμοι.

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

Κέικ με σταφίδες

αβγά, σταφίδες

Κέικ με σταφίδες

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της. 

Κέικ Πορτοκάλι

πορτοκάλι, αβγά, αμύγδαλα, μπισκότα, αλκοόλ

Κέικ Πορτοκάλι

Αρωματικό κέικ για όλες τις ώρες. Ελαφρύ για πρωινό, να σου φτιάξει τη διάθεση, εξίσου νόστιμο και μέσα στη μέρα ή με ένα τσάι πριν τον ύπνο!

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Κέικ πορτοκαλιού

αβγά, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι

Κέικ πορτοκαλιού

Ένα ιδιαίτερα αρωματικό κέικ, για τους λάτρεις του πορτοκαλιού. Εάν δε θέλετε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πολύ γλυκό, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης στο σιρόπι!
Κέικ

γάλα, πορτοκάλι, μαχλέπι, αβγά

Κέικ

Αν θέλω να το κάνω σοκολατένιο το κέικ μου, αφαιρώ 40γρ. από το αλεύρι μου και προσθέτω 40γρ. κακάο άγλυκο!

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Κέικ κακάο

κακάο, γάλα, πορτοκάλι, αβγά

Κέικ κακάο

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Πουτίγκα με άρωμα πορτοκαλιού

αβγά, πορτοκάλι, μαρμελάδα, σταφίδες, αμύγδαλα, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

Πουτίγκα με άρωμα πορτοκαλιού

Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!

Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!

~

Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή. 

Κέικ σοκολάτας με σως καραμέλας

αβγά, γιαούρτι, κακάο, κρέμα γάλακτος

Κέικ σοκολάτας με σως καραμέλας

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.