Κατηγορία: Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: glykatzou
Σιρόπι (σως) σοκολάτας, ιδανικό για επικάλυψη διαφόρων γλυκών, όπως σου και τούρτες, μάφιν και κρέπες.
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο και τη γλυκόζη, ανακατεύοντας ζωηρά συνεχώς. Περιχύνω το γλυκό ή την κρέπα μου, όσο η σως είναι ακόμη ζεστή!
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!