Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Διάφορα , Κέικ
από το χρήστη: glykatzou
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Σε ένα μπολ ρίχνω το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και το μηλόξυδο, ανακατεύοντας καλά κι ομογενοποιώντας. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το σύρμα πρόχειρα το αλεύρι καλά αλεσμένο, το κακάο, τον καφέ, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτω τμηματικά το μπολ με τα υγρά υλικά στα στέρεα, στον κάδο. Χτυπάω μέχρι να ενωθούν τελείως όλα τα υλικά μου.
Τοποθετώ τις ειδικές θήκες ψησίματος σε φόρμες για μάφιν και τις γεμίζω με το μείγμα, μέχρι τη μέση ή και λίγο παραπάνω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10'-12', μέχρι να ψηθούν και να στεγνώσουν τα κεκάκια. Αφήνω τα cupcakes να κρυώσουν κι ετοιμάζω
Σε μεσαία ταχύτητα χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί για 2'-3', να γίνει αφράτη κρέμα. Κατεβάζω την ταχύτητα και προσθέτω τμηματικά τη ζάχαρη. Προς το τέλος ρίχνω και τη βανίλια. Αν θέλω, χρησιμοποιώ και ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να δημιουργήσω μια τυρένια κρέμα με έντονο χρώμα!
Περνάω την κρέμα του τυριού σε κορνέ και γαρνίρω τα μάφιν.
Αν θέλω, τα πασπαλίζω με πολύχρωμα τρουφάκια για το τελείωμα.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...