Κατηγορία: Μους-Κρέμες , Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Μπορούμε να γαρνίρουμε την μους σοκολά μας με διάφορα πράσινα δροσερά φρούτα, όπως κίβι, πράσινο μήλο και σταφύλι.
Σε μπεν μαρί λιώνω καλά την κουβερτούρα. Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω το ελαιόλαδο κι ανακατεύω ζωηρά. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω σε μαρέγκα τα ασπράδια με τη λευκή ζάχαρη. Στο μίξερ χτυπάω τα κροκάδια με την ακατέργαστη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία κρέμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάω στο μίξερ μόνη της την κρέμα γάλακτος, σε σφιχτή σαντιγί.
Ενώνω όλα τα υλικά χρησιμοποιώντας μια μαρίζ κι αναδεύοντας, ώστε να μη χάσουν τον όγκο και τον αέρα τους η σαντιγί και οι μαρέγκες. Μεταφέρω τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια και την αφήνω στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να κρυώσει καλά.
Εάν συνοδεύσω τη μους με φρούτα, φροντίζω να τα κόψω τη στιγμή που θα σερβίρω κι όχι νωρίτερα.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Ιδιαίτερα αρωματικό cheesecake που είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο, αξίζει όμως ασυζητητί τον κόπο. Εάν το φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να το ξανακάνετε.
~
Το ανακάλυψα παλιότερα στο Internet, όταν ήθελα να τολμήσω ένα γλυκό με λεμόνι lime και τη βρήκα τη συνταγή γραμμένη στα Αγγλικά. Τελικά ανακαλύπτεις όντως διαμαντάκια εδώ μέσα!
~
Το έχω αποτολμήσει σε διαφορετικούς φούρνους, όπου έπρεπε να προσέξω την ένταση της θερμοκρασίας ή πήγαινα στα τυφλά, αλλά κάθε φορά ήταν... νικητήρια.
Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!
~
Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.