Κατηγορία: Σοκολατάκια
από το χρήστη: glykatzou
Σοκολατάκια που δε σ'αφήνουν αδιάφορο. Συνδυάζει τη ζύμη από τα μπισκότα choc chips, ρολαρισμένα σε μπαλάκια και με την επικάλυψη κουβερτούρας. Αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε πάντα να ψήσετε μπισκότα choc chips. Είναι καλό να έχεις εναλλακτικές στη ζωή...
~
Αν θέλετε να μάθετε κι άλλα μυστικά για το βούτυρο, εκτός του πώς να φτιάξετε μόνοι το καστανό βούτυρο, εδώ.
Φτιάχνω με το ανάλατο βούτυρο, καστανό βούτυρο. Μόλις γίνει, το μεταφέρω αμέσως στον κάδο του μίξερ και προσθέτω τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Σε μέτρια ταχύτητα χτυπάω για περίπου 2', να ενωθούν καλά τα υλικά μου. Προσθέτω τα κροκάδια ένα-ένα και συνεχίζω το χτύπημα για ακόμη 1'. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και ρίχνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο. Αφού γίνει το μείγμα μου, προσθέτω τα choc chips κι ανακατεύω μερικές γύρες, να πάνε παντού.
Σχηματίζω με τη ζύμη που μόλις έφτιαξα 24 μικρά μπαλάκια, ρολάροντάς τα στα χέρια μου. Τα τοποθετώ σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω για 30' στην κατάψυξη (ή 1 ώρα και λίγο παραπάνω στο ψυγείο), να σφίξουν.
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα ανακατεύοντας διαρκώς. Σε ένα μπρίκι λιώνω το φυτικό βούτυρο. Ενώνω τα δύο υλικά.
Βγάζω τα μπαλάκια που έχουν σταθεροποιηθεί, από την κατάψυξη, και τα βουτάω με μια κουτάλα στο μείγμα της επικάλυψης. Τα αφήνω σε μια πιατέλα ή αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν και να σκληρύνει η επικάλυψη.
Παιχνιδιάρικο γλυκό, που είναι λιγάκι μπελάς, όμως αξίζει τον κόπο. Μπορούμε να φτιάξουμε τα σοκολατάκια μαζί με τα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε!
~
Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε μερικά σοκολατάκια σε ένα κουτί με μια κορδέλα και να τα χαρίσουμε.
Η ποσότητα που σας δίνω είναι μικρή, οπότε εάν σκοπεύετε να... ταΐσετε λαό, αυξήστε την!
~
Αν και χρονοβόρος μπελάς το να φτιάξεις ένα προς ένα τα σοκολατάκια, έχει την πλάκα του και φυσικά, την αποζημίωσή του!
Κανονικά, θα πρέπει να στρώσετε τη σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας και να τη δουλέψετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και η κουβερτούρα να γυαλίσει και να είναι πηχτή. Μπορείτε όμως και να παραβλέψετε αυτό το βήμα. Απλώς τα σοκολατάκια σας δε θα είναι τόσο γυαλιστερά ή καλοδουλεμένη η κουβερτούρα τους.
~
Πεντανόστιμα σοκολατάκια με γέμιση φράουλα, ιδανικά και για να τα χαρίσετε αλλά και για να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας!
~
Για να τα φτιάξετε, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε φόρμα για σοκολατάκια.
Αν δε βρίσκω αποφλοιωμένα αμύγδαλα, μπορώ να μουλιάσω σε καυτό νερό τα κλασικά αμύγδαλα και να αφαιρέσω εύκολα και γρήγορα τη φλούδα μόνος.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη, τουναντίον. Απλώς, όπως όλα τα σοκολατάκια, θέλει υπομονή στο πλάσιμο. Γι'αυτό σας συνιστώ να σχηματίσετε πολύ μικρά μπαλάκια με το μείγμα, μια και όταν επικαλυφθούν με τη λευκή σοκολάτα και την άχνη, θα γίνουν πιο μεγάλα.
~
Προσωπικά φύλαξα τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί φοβήθηκα τη σοκολάτα. Μετά από 2 μέρες έγιναν και πιο σφιχτά και πιο νόστιμα!