Συνταγές για γλυκά

τρουφάκια γεμισμένα με ζύμη από choc chip μπισκότα! τέλειο πάντρεμα

Συνταγή τρουφάκια γεμισμένα με ζύμη από choc chip μπισκότα! τέλειο πάντρεμα

τρουφάκια γεμισμένα με ζύμη από choc chip μπισκότα! τέλειο πάντρεμα

Κατηγορία: Σοκολατάκια

από το χρήστη: glykatzou

Σοκολατάκια που δε σ'αφήνουν αδιάφορο. Συνδυάζει τη ζύμη από τα μπισκότα choc chips, ρολαρισμένα σε μπαλάκια και με την επικάλυψη κουβερτούρας. Αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε πάντα να ψήσετε μπισκότα choc chips. Είναι καλό να έχεις εναλλακτικές στη ζωή...

~

Αν θέλετε να μάθετε κι άλλα μυστικά για το βούτυρο, εκτός του πώς να φτιάξετε μόνοι το καστανό βούτυρο, εδώ.

Υλικά

Διαδικασία

για τη ζύμη:

Φτιάχνω με το ανάλατο βούτυρο, καστανό βούτυρο. Μόλις γίνει, το μεταφέρω αμέσως στον κάδο του μίξερ και προσθέτω τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Σε μέτρια ταχύτητα χτυπάω για περίπου 2', να ενωθούν καλά τα υλικά μου. Προσθέτω τα κροκάδια ένα-ένα και συνεχίζω το χτύπημα για ακόμη 1'. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και ρίχνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο. Αφού γίνει το μείγμα μου, προσθέτω τα choc chips κι ανακατεύω μερικές γύρες, να πάνε παντού.

Σχηματίζω με τη ζύμη που μόλις έφτιαξα 24 μικρά μπαλάκια, ρολάροντάς τα στα χέρια μου. Τα τοποθετώ σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω για 30' στην κατάψυξη (ή 1 ώρα και λίγο παραπάνω στο ψυγείο), να σφίξουν.

για την επικάλυψη:

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα ανακατεύοντας διαρκώς. Σε ένα μπρίκι λιώνω το φυτικό βούτυρο. Ενώνω τα δύο υλικά.

για τα σοκολατάκια:

Βγάζω τα μπαλάκια που έχουν σταθεροποιηθεί, από την κατάψυξη, και τα βουτάω με μια κουτάλα στο μείγμα της επικάλυψης. Τα αφήνω σε μια πιατέλα ή αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν και να σκληρύνει η επικάλυψη.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το visionsofsugarplum.com)

~δοκίμασέ το!~



 

Σχετικές συνταγές

Σοκολατάκια με μπαχάρια!

κουβερτούρα, κακάο, καρύδια, μπισκότα, αλκοόλ, γαρίφαλο, τρουφάκια

Σοκολατάκια με μπαχάρια!

Τα σοκολατάκια, επειδή περιέχουν βούτυρο, διατηρούνται στο ψυγείο. Οπότε τα βγάζω μόνο όταν έρχεται η ώρα να τρατάρω τους καλεσμένους μου!
μπαστουνάκια σοκολάτα-λεμόνι...

σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα, πορτοκάλι, λεμόνι, αμύγδαλα

μπαστουνάκια σοκολάτα-λεμόνι...

Ωραιότατες γλυκές μπουκίτσες, τις οποίες μπορείτε και να χαρίσετε μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί!
σοκολατάκια κροκάν! γιαμ γιαμ...

αμύγδαλα, λεμόνι, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, λικέρ

σοκολατάκια κροκάν! γιαμ γιαμ...

Απίστευτα νόστιμες μπουκίτσες με τις οποίες μπορούμε να στολίσουμε μια πιατέλα ή να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας!
Σοκολατάκια μανταρίνι... Μύρισε!

μανταρίνι, καρύδια, φρυγανιά

Σοκολατάκια μανταρίνι... Μύρισε!

Παιχνιδιάρικο γλυκό, που είναι λιγάκι μπελάς, όμως αξίζει τον κόπο. Μπορούμε να φτιάξουμε τα σοκολατάκια μαζί με τα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε!

~

Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε μερικά σοκολατάκια σε ένα κουτί με μια κορδέλα και να τα χαρίσουμε. 

Απλά... τρούφες!

αβγά, αλκοόλ, φουντούκια, τρουφάκια

Απλά... τρούφες!

Η ποσότητα που σας δίνω είναι μικρή, οπότε εάν σκοπεύετε να... ταΐσετε λαό, αυξήστε την!

~

Αν και χρονοβόρος μπελάς το να φτιάξεις ένα προς ένα τα σοκολατάκια, έχει την πλάκα του και φυσικά, την αποζημίωσή του!

Σοκολατάκια φράουλας

λευκή σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, γάλα, αλκοόλ, φράουλα

Σοκολατάκια φράουλας

Κανονικά, θα πρέπει να στρώσετε τη σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας και να τη δουλέψετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και η κουβερτούρα να γυαλίσει και να είναι πηχτή. Μπορείτε όμως και να παραβλέψετε αυτό το βήμα. Απλώς τα σοκολατάκια σας δε θα είναι τόσο γυαλιστερά ή καλοδουλεμένη η κουβερτούρα τους.

~

Πεντανόστιμα σοκολατάκια με γέμιση φράουλα, ιδανικά και για να τα χαρίσετε αλλά και για να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας!

~

Για να τα φτιάξετε, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε φόρμα για σοκολατάκια.

Σοκολατάκια με marzipan

αμύγδαλα, αβγά, λεμόνι, λευκή σοκολάτα

Σοκολατάκια με marzipan

Αν δε βρίσκω αποφλοιωμένα αμύγδαλα, μπορώ να μουλιάσω σε καυτό νερό τα κλασικά αμύγδαλα και να αφαιρέσω εύκολα και γρήγορα τη φλούδα μόνος.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη, τουναντίον. Απλώς, όπως όλα τα σοκολατάκια, θέλει υπομονή στο πλάσιμο. Γι'αυτό σας συνιστώ να σχηματίσετε πολύ μικρά μπαλάκια με το μείγμα, μια και όταν επικαλυφθούν με τη λευκή σοκολάτα και την άχνη, θα γίνουν πιο μεγάλα.
~
Προσωπικά φύλαξα τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί φοβήθηκα τη σοκολάτα. Μετά από 2 μέρες έγιναν και πιο σφιχτά και πιο νόστιμα!