Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 30'
Σερβίρει : 8-10
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 30' (φούρνος) & 1 ώρα (ψυγείο)

Ακαταμάχητο Cheesecake

Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Μπορώ να το σερβίρω με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα, με μαρμελάδα, ξύσμα και φλοίδες εσπεριδοειδών.
Υλικά

για τη βάση:

για τη γέμιση:

για τη σαντιγί:

ΤσιζκέικCheesecakeΚρεμώδες ΤυρίΤυρίΜασκαρπόνεΡικόταΜπισκόταΛιωμένο Βούτυρο

για τη βάση:

Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο με προσοχή. Σε ένα μπολ σπάω με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Προσθέτω τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και δουλεύω το μείγμα με τα χέρια, να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μου. Καλύπτω μια ταρτιέρα με τη ζύμη από μπισκότο.

για τη γέμιση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το τυρί, τα αβγά ένα-ένα, τη ζάχαρη και τη βανίλια, να ομογενοποιηθούν. Καλύπτω με τη γέμιση την τάρτα μου, φροντίζοντας να πάει παντού η κρέμα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20'. Αφού ψηθεί το τσίζκεϊκ μου, το αφήνω να κρυώσει κι ετοιμάζω τη γαρνιτούρα.

για τη σαντιγί:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος, την άχνη και τη βανίλια. Γαρνίρω το τσίζκεϊκ μου με τη σαντιγί και ξαναβάζω το γλυκό στο φούρνο, αυτή τη φορά στους 220°C και το αφήνω να ψηθεί άλλα 10'.

Αφού κρυώσει το cheesecake το αφήνω για κάποια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει καλά, σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην ακουμπήσει τη σαντιγί.

~Καλοφάγωτο φυσικά...~