Κατηγορία: Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: Φοίβη
Με την κρέμα λάιμ, μπορώ να γεμίσω ιδιαίτερα γευστικά κι αρωματικά, τα ταρτάκια μου.
Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζω κρύο νερό και παγάκια. Την αφήνω στην άκρη για μετά. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύω ζωηρά τα κροκάδια, το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα του lime και τη ζάχαρη. Περνάω το μείγμα σε μπεν μαρί (τοποθετώ την κατσαρόλα σε μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει) κι ανακατεύω απαλά για περίπου 10', μέχρι να σχηματιστεί μια πιο πηχτή κρέμα.
Αποσύρω από τη φωτιά κι αμέσως αφήνω την κατσαρόλα μέσα στη μπασίνα με το παγωμένο νερό, να σταματήσει ο βρασμός. Προσέχω να μην πιτσιλίσω το μείγμα. Ανακατεύω ζωηρά, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και να μπορώ να αγγίξω την κρέμα. Κόβω σε λεπτές λωρίδες τον βασιλικό και τον προσθέτω στην κρέμα μου. Μεταφέρω την κρέμα σε ένα μπολ. Καλύπτω με μεμβράνη το μπολ αλλά και την επιφάνεια της κρέμας (πατώντας ελαφρά), έτσι ώστε να μη σχηματιστεί πέτσα.
Αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα, να κρυώσει καλά.
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.