Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Διάφορα , Κέικ
από το χρήστη: glykatzou
Μη σας ξενίζει το πράσινο τσάι. Δίνει μια διαφορετική νότα κι άρωμα στο μάφιν μας.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό το βούτυρο μόνο του για 30'', να ασπρίσει. Προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω άλλα 3' σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή κρέμα. Ρίχνω τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσω το άλλο. Σε ένα μπολ κοσκινίζω καλά το αλεύρι και προσθέτω το μπέικιν, το πράσινο τσάι και το αλάτι.
Κατεβάζω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω τμηματικά το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι. Περιμένω να ενσωματωθούν τα υλικά και χύνω στον κάδο το γάλα και τη βανίλια. Χτυπάω ακόμη λίγο, να απορροφηθούν.
Στρώνω θηκάκια για ψήσιμο μέσα στα φορμάκια για μάφιν και γεμίζω με την κρέμα μέχρι τη μέση, μια και θα φουσκώσουν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 22'-25'.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...