Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα , Κέικ
από το χρήστη: glykatzou
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Μετράω την καστανή ζάχαρη και τη χωρίζω ισόποσα σε δύο μπολάκια. Σε ένα μπολ ενώνω τη μισή ποσότητα της καστανής ζάχαρης (το ένα μπολάκι που ετοίμασα) με την κανέλα και τις σταφίδες. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο, να αφρατέψει για 3'. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα, το γιαούρτι, τη μαρμελάδα ή το ζελέ μήλου και τη βανίλια κι ενσωματώνω, χτυπώντας 2' ακόμη. Κατεβάζω την ταχύτητα και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο. Ρίχνω και τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι κι ανακατεύω λίγο ακόμα.
Ρίχνω στο μείγμα τις σταφίδες κι ανακατεύω με τη σπάτουλα μερικές γύρες. Δεν το παρακάνω, γιατί θέλω να ξεχωρίζουν οι σταφίδες. Γεμίζω τα φορμάκια για μάφιν με τις ειδικές θήκες ψησίματος. Ρίχνω το μείγμα στις θήκες, καλύπτοντας μέχρι τη μέση, μια και θα φουσκώσει. Πασπαλίζω από πάνω την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη, που έχω ξεχωρίσει στην αρχή.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15'-20'.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!