Συνταγές για γλυκά

μάφιν με μήλο, κανέλα και σταφίδες

Συνταγή μάφιν με μήλο, κανέλα και σταφίδες

μάφιν με μήλο, κανέλα και σταφίδες

Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα , Κέικ

από το χρήστη: glykatzou

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Υλικά

Διαδικασία

Μετράω την καστανή ζάχαρη και τη χωρίζω ισόποσα σε δύο μπολάκια. Σε ένα μπολ ενώνω τη μισή ποσότητα της καστανής ζάχαρης (το ένα μπολάκι που ετοίμασα) με την κανέλα και τις σταφίδες. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο, να αφρατέψει για 3'. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα, το γιαούρτι, τη μαρμελάδα ή το ζελέ μήλου και τη βανίλια κι ενσωματώνω, χτυπώντας 2' ακόμη. Κατεβάζω την ταχύτητα και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο. Ρίχνω και τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι κι ανακατεύω λίγο ακόμα.

Ρίχνω στο μείγμα τις σταφίδες κι ανακατεύω με τη σπάτουλα μερικές γύρες. Δεν το παρακάνω, γιατί θέλω να ξεχωρίζουν οι σταφίδες. Γεμίζω τα φορμάκια για μάφιν με τις ειδικές θήκες ψησίματος. Ρίχνω το μείγμα στις θήκες, καλύπτοντας μέχρι τη μέση, μια και θα φουσκώσει. Πασπαλίζω από πάνω την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη, που έχω ξεχωρίσει στην αρχή.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15'-20'.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Κέικ με σταφίδες

αβγά, σταφίδες

Κέικ με σταφίδες

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της. 

Κέικ Πορτοκάλι

πορτοκάλι, αβγά, αμύγδαλα, μπισκότα, αλκοόλ

Κέικ Πορτοκάλι

Αρωματικό κέικ για όλες τις ώρες. Ελαφρύ για πρωινό, να σου φτιάξει τη διάθεση, εξίσου νόστιμο και μέσα στη μέρα ή με ένα τσάι πριν τον ύπνο!

Κέικ πορτοκαλιού

αβγά, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι

Κέικ πορτοκαλιού

Ένα ιδιαίτερα αρωματικό κέικ, για τους λάτρεις του πορτοκαλιού. Εάν δε θέλετε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πολύ γλυκό, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης στο σιρόπι!
Κέικ

γάλα, πορτοκάλι, μαχλέπι, αβγά

Κέικ

Αν θέλω να το κάνω σοκολατένιο το κέικ μου, αφαιρώ 40γρ. από το αλεύρι μου και προσθέτω 40γρ. κακάο άγλυκο!

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Κέικ κακάο

κακάο, γάλα, πορτοκάλι, αβγά

Κέικ κακάο

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!