Συνταγές για γλυκά

Γαλλικά ντόνατς - Beignet

Συνταγή Γαλλικά ντόνατς - Beignet

Γαλλικά ντόνατς - Beignet

Κατηγορία: Finger... Dessert! , Βασικές Ζύμες , Διάφορα

από το χρήστη: glykatzou

Στα γαλλικά, η λέξη "beignet" σημαίνει "ντόνατ". Δεν είναι στρογγυλό, όπως το έχουμε συνηθίσει, αλλά σα μαξιλαράκι.

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το ζεσταμένο γάλα και τη μαγιά, τα ανακατεύουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε στην άκρη για 10'. Προσθέτω το αβγό, τη ζάχαρη, το μαλακό βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι κι ανακατεύω να ενσωματωθούν. Κοσκινίζω το αλεύρι σιγά-σιγά και χτυπάω σε μεσαία ταχύτητα για 8', μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη αφράτη κι ελαστική. Λαδώνω ένα μεγάλο μπολ ή χρησιμοποιώ καθαρό τον κάδο του μίξερ. Μεταφέρω το ζυμάρι μου εκεί, σκεπάζω με πετσέτα ή μεμβράνη κι αφήνω σε ζεστή θερμοκρασία (στο θάλαμο του φούρνου, σε καλοριφέρ κλπ.) για 1-1 1/2 ώρα, να διπλασιάσει τον όγκο του.

Στρώνω λαδόχαρτο πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου μου και με ένα πινέλο περνάω ελαφρώς με 2κ.γλ. από το μετρημένο λάδι. Αλευρώνω τον πάγκο μου, βγάζω το ζυμάρι και το δουλεύω ελάχιστα λεπτά εκεί, να αποκτήσει ελαστικότητα. Χωρίζω σε 6 κομμάτια και τα μορφοποιώ σε μπουκίτσες. Μεταφέρω τα 6 ντόνατς στη λαμαρίνα, τα καλύπτω με μια πετσέτα και τα αφήνω στο θάλαμο του φούρνου για 1 ώρα ακόμη.

Προθερμαίνω το φούρνο μου στους 200°C. Με ένα πινελάκι λαδώνω την επιφάνεια των ντόνατς μου με τα υπόλοιπα 2κ.γλ το λάδι. Ψήνω για 10', μέχρι να αποκτήσουν όγκο και να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

για την επικάλυψη:

Σε ένα μπολάκι ή πιατάκι ανακατεύω τη ζάχαρη με την κανέλα. Αφού ψηθούν τα ντόνατς μου, τα ρολάρω μέσα στο μείγμα, να πάρουν άρωμα και μια ιδέα γεύσης.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το visionsofsugarplum.com)

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Σου

αβγά

Σου

Στο ζυμάρι όπως και στο ψωμί, ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν το πατάμε κι επανέρχεται στο σχήμα του (είναι αφράτο)!
Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

μπισκότα, βούτυρο

Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

Εξαιρετική, πανεύκολη και πολύ γρήγορη βάση για ένα cheesecake.
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.