Κατηγορία: Κέικ
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Με το ειδικό εργαλείο πολτοποιώ τις μπανάνες ή απλώς χρησιμοποιώ ένα πιρούνι μέσα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτω το βούτυρο και τη ζάχαρη κι ανακατεύω καλά. Ρίχνω τα αβγά ένα-ένα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα και τη βανίλια. Ενώνω τη σόδα, το μπέικιν, το αλεύρι και το αλάτι. Τέλος, ρίχνω στο μείγμα τις φράουλες κομμένες σε κυβάκια ή μικρές φέτες.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς μια φόρμα για κέικ. Μεταφέρω το μείγμα μου εκεί.
Ψήνω σε προθερμασμένοφ ούρνο στους 180°C για 1 ώρα, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα το κέικ μου.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;