Κατηγορία: Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη: fanny-m
Δε δίνω δόσεις γι'αυτό το γρήγορο γλύκισμα, αλλά θα καταλάβετε γιατί, διαβάζοντας.
Αποφασίζω πόσα πορτοκάλια θα γεμίσω και τα στίβω. Με αυτό τον τρόπο και φτιάχνω φυσικό χυμό πορτοκαλιού, ώστε να μην πάει στράφι το εσωτερικό του φρούτου μου αλλά κυρίως, αδειάζω ομοιόμορφα τα πορτοκάλια, μια και το εσωτερικό τους χρειάζομαι. Γεμίζω τα πορτοκάλια με χαλβά του μπακάλη σε ό,τι γεύση θέλω, κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Γύρω-γύρω, στη φλούδα του πορτοκαλιού, καρφώνω μερικά γαριφαλάκια. Περιχύνω τα πορτοκάλια με λίγο από το χυμό τους.
Τα αραδιάζω σε ένα ταψάκι και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30'-45'.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Ιδιαίτερα αρωματικό cheesecake που είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο, αξίζει όμως ασυζητητί τον κόπο. Εάν το φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να το ξανακάνετε.
~
Το ανακάλυψα παλιότερα στο Internet, όταν ήθελα να τολμήσω ένα γλυκό με λεμόνι lime και τη βρήκα τη συνταγή γραμμένη στα Αγγλικά. Τελικά ανακαλύπτεις όντως διαμαντάκια εδώ μέσα!
~
Το έχω αποτολμήσει σε διαφορετικούς φούρνους, όπου έπρεπε να προσέξω την ένταση της θερμοκρασίας ή πήγαινα στα τυφλά, αλλά κάθε φορά ήταν... νικητήρια.
Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!
~
Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.